2023-03-22
创意系一种无形无象,无界限,无框架,凭空脑里幻化,连纸巾都会变得优雅,所以串烧唔再只有传统做法,「炭火地鸡」能够将烧鸡结合居酒屋元素,浑然天成。我呢刻感觉到幸福既味道,好似无人之境,同串烧拍一日拖!👇🏻📌串 烧 -▪️ 烧 鸟 - ▫️「鸡软骨」 口感爽脆,加上淡淡既咸香肉味,入口油而不腻,对于前菜一part,几开胃。▫️「鸡翼」外脆内嫩,调味一流,比起市面既烧鸡翼做得更加浓香,以呢个价钱黎讲几抵食。▫️「烟熏鸡火腿他他」以烟熏手法处理既鸡肉,新鲜感十足,将紫菜包住再捞埋蛋黄、洋葱一齐食,口感嫩滑,层次感丰富,值得一试。▫️「和牛鸡肉卵」鸡肉卵俗称提灯,师傅将和牛包住,一啖过口感特别滑溜,有少少似食紧牛味既鹅肝,非常过瘾。▫️「免治鸡肉棒」鸡肉里面食左鸡软骨,食落几有咬口,加埋烧汁同埋蛋汁份外惹味。▪️ 豚 肉 -▫️「豚肉麻薯卷」豚肉里面加左麻薯,咸中带甜,加上软糯既口感,味道非常特别,必试之一。▫️「豚肉牛油果卷」特色系左牛油果做配搭,令口感带少少解腻感,同时唔会影响豚肉味既浓香,反而提升左整个质感,好食。▪️ 牛 肉 - ▫️「A4盐烧和牛三鱼腩」卖相厚薄适中,食落肉质非常爽口,油香十足既既和牛。▫️
连纸巾都会变得优雅,所以串烧唔再只有传统做法,
「炭火地鸡」能够将烧鸡结合居酒屋元素,浑然天成。
我呢刻感觉到幸福既味道,好似无人之境,同串烧拍一日拖!👇🏻
📌串 烧 -
▪️ 烧 鸟 -
对于前菜一part,几开胃。
鸡软骨
以呢个价钱黎讲几抵食。
鸡翼
再捞埋蛋黄、洋葱一齐食,口感嫩滑,层次感丰富,值得一试。
烟熏鸡火腿他他
有少少似食紧牛味既鹅肝,非常过瘾。
和牛鸡肉卵
▫️「免治鸡肉棒」鸡肉里面食左鸡软骨,食落几有咬口,
加埋烧汁同埋蛋汁份外惹味。
免治鸡肉棒
▪️ 豚 肉 -
味道非常特别,必试之一。
同时唔会影响豚肉味既浓香,反而提升左整个质感,好食。
豚肉牛油果卷
▪️ 牛 肉 -
▫️「A4盐烧和牛三鱼腩」卖相厚薄适中,食落肉质非常爽口,
油香十足既既和牛。
A4盐烧和牛三鱼腩
▫️「盐烧牛小排」可见师傅火候控制得好,完全锁住左丰富肉汁,
口感嫩滑有弹性,牛香味浓,正!
盐烧牛小排
📌一 品 料 理 -
▫️「粟米」 粟米非常清甜,加上扫上酱汁令成个香气增添不少。
粟米
▪️「味淋鱼干」配上蛋黄酱相当开胃,一条条咁食,
质感脆身得黎偏软少少,送酒一流。
味淋鱼干
▪️「鹅肝酱多士」将多士涂上一层薄薄既鹅肝酱,咸鲜味岩岩好,
果然系人气排行榜头三位。
鹅肝酱多士