2019-01-04 220 浏览
同朋友系西环码头食鸡脾🍗朋友问我食过真滋味美食既烤鸡脾未? 我话未🙊佢话好出名,黎到一定要食下,于是我地买左一只去码头慢慢叹。为免要等咁耐,我地打电话去订📱朋友打左十几次去先打通,果然好受欢迎😂老板👴🏻好搞笑,话5分钟有得拎,问左几次黎唔黎到拎呀,如果5分钟拎唔到就比下个架啦~(老板好有礼貌问)我地当然黎到啦,因为系斜对面街🤣行到过去,有3个人买紧野食。老板问朋友有冇订鸡脾呀? 朋友话5分钟前打过黎要一只,老板娘就拎左只鸡脾问我地使唔使脆啲,要脆啲既话要烤多一阵,我见咁金黄就话唔使,就咁可以。系我地走既时候忽然后面多左成6,7个人,我谂应该都系订左鸡脾🤔讲番只烤鸡脾,真系坚大只,鸡肉好嫩好多汁,而且一啲都唔油,食烤好过食炸,加上鸡脾搽左蜜糖烤,食落更加香🤤虽然卖29蚊,呢个味道同份量我觉得都抵食。
同朋友系西环码头食鸡脾🍗

朋友问我食过真滋味美食既烤鸡脾未? 我话未🙊