2020-11-09
尖沙咀金马伦道食肆林立 最近就开咗一间新餐厅🍴原来系另一间黄店青花亭既姊妹店🧐咁就紧系即刻去惩罚下佢啦💛搭䢂上一楼 一开门就见到好特别既装修 餐厅以绿色为主 配合返「竹」既主题🎋花纹图案地砖衬埋绿金色既餐台餐椅带点复古得黎又好有格调 好适合大家去打卡📸😍-讲返食物方面先~香煎加拿大猪柳,24小时熬制夏威夷烧汁🐖猪柳食落好嫩滑juicy 肉味浓郁😋 唔会一大阵雪藏猪味亦无骚味👍🏻配埋特制既夏威夷烧汁仲有d类似提子干加埋一齐食 甜甜酸酸感觉开胃🤗🤤除左猪柳外仲有个薯条🍟薯条炸到好香脆好味😋😍食到停唔到香煎带子芝士黑松露烩意大利饭🍚带子煎得好香口亦算大粒 黑松露烩意大利饭既配搭系稳阵之选👍🏻黑松露味亦香浓 整体不错🤗但略嫌份量较少餐汤方面系粟米汤🌽但有点偏咸-饮品☕️菊花青柠茶配搭清新亦好足料🌱唔系普通茶包冲 食完野饮返啖可以解下腻👍🏻美式咖啡配左一枝棒棒糖 好得意🤣-原来竹青亭名字系有特别意思:「竹性直,直以立身。」取其喻意,我们依旧会为正义发声,不趋炎附势,正如竹枝弯而不折。取名竹青亭,亦是祝福年青人平安快乐🎂🍮🍭🍬🍫🍿🍩🍪🍣🍱🌮🍔🍎人均消费💰: HKD $ 100Lamlam脷指数🤤
讲返食物方面先~
香煎加拿大猪柳,24小时熬制夏威夷烧汁🐖
除左猪柳外仲有个薯条🍟薯条炸到好香脆好味😋😍食到停唔到
香煎带子芝士黑松露烩意大利饭🍚
餐汤方面系粟米汤🌽但有点偏咸
饮品☕️
美式咖啡配左一枝棒棒糖 好得意🤣
原来竹青亭名字系有特别意思:
「竹性直,直以立身。」
取名竹青亭,亦是祝福年青人平安快乐
🎂🍮🍭🍬🍫🍿🍩🍪🍣🍱🌮🍔🍎
人均消费💰: HKD $ 100