星期五收工去边到好?小编走左入去呢间以美国怀旧小镇大街为主格调既餐厅!🇺🇸 佢放左部怀旧既点唱机系门口,入去之后好似去左另一个世界咁,感觉可以暂时放下烦恼及工作,chill下先! 🍻🍽 Graceland 🇺🇸🍺 Beer Battered Fish Tacos($60)啤酒鱼柳炸到脆卜卜咬落松脆,墨西哥卷烘到热辣辣,食落上够柔软且有嚼劲,连埋椰菜沙律一次放入口,一次可以有两种口感真系够开心,果然系同朋友开心share既墨西哥鱼卷阿。💡小知识:成日听人地讲啤酒腌鱼柳好好味😋原来炸系浆用左面粉及啤酒既调制,啤酒既作用可以增加炸浆既空气,令到当中既密度唔会咁高,炸出黎仲会又松又脆咁添,又长知识啦😚🐥 Chicken & Waffles ($128)望落炸鸡窝夫,只会联想到半咸半甜既味道,个感觉就好似将两个唔同既世界拉埋一齐咁🤨但估唔到呢个时候化学作用就产生左出黎😉味道上绝对冇违和感,而且松软既窝夫,清甜既枫糖浆以及再加埋炸鸡又真系几夹㖞!当然值得讲下炸鸡又唔厚粉食落仲外脆内软 。抵赞👍🏻🍔 Bacon My Heart Burger($148)连配料:🍟 Waffle Fries Side

🍽 Graceland 🇺🇸

🐥 Chicken & Waffles ($128)

🍟 Waffle Fries Side & Mashed Potatoes
Burger既馅料有好多😋包括双层牛肉、双层芝士、烟肉、蕃茄以及BBQ sacue阿…煎到好鬼香脆既汉堡牛肉够咬落够juicy,配合埋芝士及酱汁将整体味道升华,真系令人回味!🥹佢既配料都唔可以忽视嫁,炸到脆脆既薯格沾上浓味车打芝士及自家制肉酱,令到味道不单调且口感仲几丰富,而薯蓉口感当然系香滑啦,两样加埋一齐真系好邪恶阿😈

🥤The Graceland Shake($88)
Milkshake卖相够哂打卡-able👍🏻而且入面有一块Brownie,朱古力布甸及曲奇碎,口感紧系有几种层次啦!甜甜既味道,岩哂小编啦🤭

📢去到先知…原来星期三仲有优惠 🐣 鸡翼$6只,等小编下次有机会再去chill下先🍻

🍽
🏡 旺角染布房街12-14A号地下B号舖