2018-03-09 131 浏览
平时同大胃王老公食越南河粉,最担心系佢唔够饱,听讲呢间fuhn 系sell北美式即系大大碗嘅越南粉,咁就啱喇!放工即刻捉埋老公去试下!点解店名叫Fuhn都有解释,原来越南粉pho嘅读音系[fuh],加n之后就同fun同音,看来都系想食客食得开心又过瘾。今次食饭嘅体验,由开始到完结我都感受到食店嘅细心同用心。由餐牌嘅仔细介绍,到食水嘅品质,同香草嘅运用,都无微不至咁照顾。食客可以按自己食量同人数选择汤粉嘅大小。详尽介绍每一种香草,呢一页我好用心睇,真系长知识!😂食水都有品质证明,真系令人食得开心,饮得放心。既然以食大碗越南粉做招徕,咁一定要试个特色牛汤粉,我地两个人share一碗,所以叫XL,要金边粉,再加$20追加安格斯生牛肉。黎到见到真身,就开始担心两个人食唔食得哂⋯特色牛肉汤粉中包括左多款材料:生牛肉、牛坑腩边、牛腩边、牛筋片、手打牛丸,仲有牛柏叶。先讲特色牛肉汤粉,汤底几清甜,金边粉滑,而且材料真系好丰富。牛坑腩边够腍,牛筋片薄切,好爽口;牛丸唔系平时食实净弹牙果种,有牛味,因为人手打所以会比平时食果d软腍少少,我好钟意;生牛肉肥瘦刚刚好,好滑!另外芽菜、辣椒碎同青柠会另上,按需

食客可以按自己食量同人数选择汤粉嘅大小。

详尽介绍每一种香草,呢一页我好用心睇,真系长知识!😂

食水都有品质证明,真系令人食得开心,饮得放心。

特式牛汤粉(XL)

另外芽菜、辣椒碎同青柠会另上,按需要自行加。仲有一杯用水种住嘅香草任摘,然后放入汤粉中增强香味,好有趣!

我地仲点左小食拼盘,有三款小食:炸春卷、牛油鸡翼、炸虾饼。我最欣赏个炸虾饼,我食左其他野先食佢,都仲keep到脆卜卜,咬落好足料,虾胶仲包住原粒虾肉。春卷亦炸得香脆,反而鸡翼较普通,肉质实左d。

小食拼盘

鲜虾柚子沙律,沙律盘原来好深,好多菜,混合埋香草。柚子肉清甜多汁,d虾仲有虾膏添,好清新好健康!

柚子鲜虾沙律

新鲜椰青👍🏻清甜,仲可以刮入面d椰青肉黎食,好钟意。

新鲜椰青

2018-03-08