2024-02-06
品味系可以培养出黎,系每次去既餐厅尝试系每一道菜,揾出佢既优点同缺点,自自然然你对自己条脷会有所要求,品味自然提升啦。呢间系利园新开既酒吧餐厅「IKKOKU」,绝对系追求品味既首选!👇🏻📌串 烧 - ▪️ 自 选 串 烧 拼 盘 - $330/6客▫️「味醋鱼干」鱼干香腍,咸香到位,夹埋七味粉沙律酱更加丰富。▫️「烤鳕鱼干」烤得够哂脆口,入口好似薯片咁索索声,完全唔会有鱼腥味送,送酒一流。▫️「烧羊架」大件夹抵食,口感腍滑入味,羊肉香味当然突出,好食。▫️「牛舌」外层烧到油香十足,咬落肉质好松软,相当Juicy。▫️「鸡肾」口感够哂爽脆,用汁烧所以食落份外惹味。▫️「日本免治鸡肉串」啖啖肉过足口瘾,当中仲食到粒粒鸡软骨,正!📌主 菜 -▪️ 炭 烧 有 机 谷 饲 猪 鞍 扒 - $198▫️ 主菜试左个「炭烧有机谷饲猪鞍扒」,猪扒外层用炭烧,烧到带少少焦香,食落油脂丰腴,肉质完全唔鞋口,相当嫩滑,配搭旁边既时蔬,烤到岩岩好,值得一试。📌酒 类 -▪️ 三 得 利 生 啤 - $48▫️ 佢地HAPPY HOUR生啤都系由40蚊起,我就拣左日本「三得利金装」、「三得利黑啤」,两款都非常抵饮,配搭串烧或者炸物
揾出佢既优点同缺点,自自然然你对自己条脷会有所要求,
品味自然提升啦。呢间系利园新开既酒吧餐厅「IKKOKU」,
绝对系追求品味既首选!👇🏻
📌串 烧 -
▪️ 自 选 串 烧 拼 盘 - $330/6客
▫️「鸡肾」口感够哂爽脆,用汁烧所以食落份外惹味。
📌主 菜 -
▪️ 炭 烧 有 机 谷 饲 猪 鞍 扒 - $198
▫️ 主菜试左个「炭烧有机谷饲猪鞍扒」,猪扒外层用炭烧,
烧到带少少焦香,食落油脂丰腴,肉质完全唔鞋口,相当嫩滑,
配搭旁边既时蔬,烤到岩岩好,值得一试。
📌酒 类 -
▪️ 三 得 利 生 啤 - $48
「三得利黑啤」,两款都非常抵饮,配搭串烧或者炸物都一样咁夹,爽!