2023-12-03
平时食开沙田新城市分店,今日试下海港城呢间,佢除左serve泰菜之外,仲有西式食品,亦系适合女孩子打卡嘅餐厅🍴一坐低就会有一篮虾片比大家边食边order🤭-烧猪颈肉配青木瓜沙律猪颈肉外层烧得香口带焦香,点上泰式酸辣酱汁除左增添味道之外仲减去油腻感!木瓜沙律非常清爽另带酸辣味,用嚟做前菜特别开胃!-泰式猪肉炒河我自己好钟意呢个河粉,佢系似一块块既阔身粉皮,咬落好烟韧,加埋菜一齐炒,热辣辣非常有获气。碟边有辣椒粉同砂糖比你随意捞埋一齐食,好有泰式风味。-炸虾饼两个人食所以叫左半份三件。欣赏餐厅比客人有呢个option🤭虾饼大件厚实,外层炸得酥脆,里面虾肉好足料,肉质十分弹牙😝-椰子沙冰每次食都会叫佢嘅椰子沙冰✨入面混咗好多珍多冰粒粒,增添口感,重重椰奶味道香浓,解辣一流!-* Nara Thai Cuisine *地址: 尖沙咀广东道3-27号海港城港威商场3楼3303号
烧猪颈肉配青木瓜沙律
泰式猪肉炒河