放工行开呢头,呢区不泛食肆,我被呢间装修简洁嘅餐厅「GoodDay」同呢个店名所吸引,未食已觉得附合今日心情,所以选择呢度食set dinner。店主系环境同食物设计都好用心,墙上同食物上都有小小生活句子,令人感觉悠然自在同写意。餐汤系鲜南瓜忌廉汤,汤底很浓稠很有质感,味道浓郁,好鲜甜,第一道菜已令我深深体会到好新鲜嘅味道,所以问店主,原来佢地每日会去买个大南瓜去打个汤,难怪咁鲜甜好味,味道绝对同出面罐头嘅不同,欣赏佢地咁细微嘅汤都用心制作,呢个汤真的要试,推介!!牛肉芝士汉堡,牛肉系手打的,相当不错,丰富肉汁,肉质柔嫩得黎肉味特浓,块牛肉真系超级厚,里面有芝士配牛肉,还有大大个面包,好味!!仲配上超级大碟又好味爽口嘅沙律(可选薯条或沙律),令人食好满足!!最后点少得点一柸呢度嘅笑哈哈饮品,我味咗柸热朱古力好香好浓,极具水准,饮后余韵重,特别个笑哈哈样令人见到好开心,配合返店名「GoodDay」系个个美好嘅结尾。总括:食物有水准,用心制作,服务好,值得推介!!

总括:食物有水准,用心制作,服务好,值得推介!!
鲜南瓜忌廉汤
2017-03-10