同朋友一齐嚟咗呢间喺商场里边嘅餐厅食晚餐🤣餐厅名字好特别不过我唔明点解,于是请教戴眼镜嘅店员妹妹,佢反转个餐牌然后就解释俾我听「SIPSIILBAN 【十匙一饭】源于一句韩国成语 意指十匙饭就能凑齐一碗饭 只要每个人都付出一些微薄之力就能帮助一个人」,原来系咁👍$165「浓鲜龙虾意大利饭 Lobster Risotto」:有啲拆咗出嚟嘅龙虾肉🦞味道几鲜甜,意大利饭煮得软腍腍亦都几 creamy 口味大众化🤣$92「炙烧半溶芝士吐司 🍞 Cheese Toast」:用嚟做多士嘅面包本身系甜嘅,多士厚切大大件软腍腍非常立体,中间夹咗有啲咸香嘅意大利🇮🇹 Prosciutto,再加埋大量热溶咗嘅芝士,整体味道几有趣😁$158「经典英式伯爵茶梳乎厘 Classic Earl Grey Souffle」:梳乎厘做得轻身又 fluffy 仲唔系好甜,仲配有鲜忌廉、雪糕、蕨饼 等,食得我哋几开心🤣$46「抹茶鲜奶 Matcha Latte」:接近完全唔甜,饮到真正嘅抹茶香味,啱饮🤣$48「飘浮士多啤梨梳打 Strawberry Floating In Soda」:叫咗少甜少冰,几清新🤣
同朋友一齐嚟咗呢间喺商场里边嘅餐厅食晚餐🤣