尖沙咀海運大廈原來開咗間小清新韓國餐廳🤩 裝修好靚,餐點好適合打卡,同閨蜜一齊去好開心🫶🏻 🌟經典英式伯爵茶梳乎厘 $158聽聞呢度嘅甜品好高質,當然要試吓啦🥰 呢個疏乎厘嘅賣相同餐牌上面嘅一樣,真係好靚🤩 有三塊疏乎厘pancake,非常厚身而且彈彈下好療癒😂 pancake 雖然好鬆軟,但唔會好似一陣風嘅質感,好味👏 伯爵茶醬好清香,成件事好夾🫶🏻 🌟漢堡扒全日早餐 $132又係賣相好靚🥰 首先俾佢個脹卜卜圓轆轆嘅漢堡扒吸引咗😍 漢堡扒口感Juicy,而且唔會太肥膩🫶🏻 配料仲有煙三文魚牛油果同埋蜜糖厚多士,夠晒豐富🫶🏻 🌟蕃茄海鮮扁意粉 112連意粉嘅質感都唔錯,硬度剛剛好,唔會煮得太腍👍 海鮮有青口同埋蝦,新鮮 🫶🏻 🌟焦糖脆脆鮮奶咖啡(凍) 48朋友點咗呢個焦糖脆脆鮮奶咖啡,佢話咖啡同埋奶味好香,又唔會過甜,好好飲🫶🏻🌟蜜瓜在沙冰降溫時 $62我就點咗呢個蜜瓜沙冰,裏面有新鮮蜜瓜粒,口感豐富,最正都係唔會太甜,係蜜瓜本身嘅香甜味🫶🏻呢度嘅環境真係好舒服,同閨蜜傾到唔捨得走😆 食物方面賣相好靚仔,價錢亦都好合理,推薦俾大家🫶🏻

🌟經典英式伯爵茶梳乎厘 $158

🌟漢堡扒全日早餐 $132

🌟蕃茄海鮮扁意粉 112

🌟焦糖脆脆鮮奶咖啡(凍) 48

🌟蜜瓜在沙冰降溫時 $62

2024-10-25
2024-10-22 1433 浏览
這間位於尖沙咀海港城的韓國Cafe,一真都係我的口袋名單之中,因為俾佢個粟米蛋糕吸引住。餐廳是來自韓國的咖啡店品牌,當地最具人氣的刨冰、蛋糕,真的好吸引!.🐥半半炸雞炸雞新鮮炸起,外皮香脆,肉質嫩滑多汁,而且不油膩。半半炸雞可選兩款口味,我們分別選了蒜蓉蜜糖、初雪芝士,兩款都好美味,充滿韓國風味。.🍚辣魷魚紫菜包飯紫菜飯卷份量十足,每件都包著滿滿餡料,有辣魷魚、蛋、青瓜、紅蘿蔔、小黃瓜等,口感和味道富層次。.🌽軟綿綿粟米蛋糕我超期待的粟米蛋糕,果然充滿驚喜,滿滿粟米香甜味。蛋糕口感鬆軟又輕盈,配上粟米、木糠、脆餅等,配搭得宜,甜而不膩。.🧇伯爵茶布甸牛角包窩夫牛角包窩夫口感香脆,充滿牛油香氣,配上布甸、牛奶雪糕、黃豆粉厥餅、伯爵茶醬汁,有冰火交融等多重口感,味道層次豐富,而且伯爵茶茶味濃郁。.🍊濟州金橘梳打🍋俏皮薄荷青檸梳打兩杯口感都很清爽,消暑解膩,前者味道酸甜,後者感覺清涼。

🐥半半炸雞

🍚辣魷魚紫菜包飯

🌽軟綿綿粟米蛋糕

🧇伯爵茶布甸牛角包窩夫

🍊濟州金橘梳打
🍋俏皮薄荷青檸梳打
兩杯口感都很清爽,消暑解膩,前者味道酸甜,後者感覺清涼。
2024-10-01 1363 浏览
🍗半半炸雞$155揀左初雪芝士炸雞同蒜蓉蜜糖炸雞🍗炸粉超薄肉質仲有肉汁😋😋真係食唔停口,兩款味道食落都唔會太膩,佢既薯條都係炸得好出色,點醬有檸檬乳酪同蜂蜜牛油🧈甜甜酸酸好開胃🩷比起出面既韓式餐廳 呢間都好有自己個人特色✨✨明太子帶子炒年糕$92見到好多食評推呢個 就試試拉 ✨年糕好煙韌,明太子好creamy~味道🆗🌽釜山粒粒粟米刨冰$98超大個刨冰🍧!!!超靚😍😍佢連啲粟米都燒過 就知佢花左唔少心機😍😍唔知有冇人中意飲粟米濃湯?呢個就係凍左既版本😆😆😆真係好新奇✨食到中間仲要有粟米醬既年糕同脆脆,真係好飽🤣🤣佢既冰係超軟綿綿☺️☺️!!佢仲有其他口味可以揀~黑麻麻之戀蛋糕$68中意食黑芝麻既一定唔可以錯過呢個蛋糕!!!😍真係食過返唔到轉頭!🥲超濃!!! 底層應該係戚風蛋糕,仲有柿乾配埋一齊食幾得意!🌸櫻花棉花糖泡泡浴$62勁靚😍😍😍好打卡able!!😍😍飲落係少少櫻花味既白朱古力 🍫熱黑芝麻鮮奶 $46配埋個黑芝麻蛋糕仲正😆😆😆雙重黑芝麻,因為呢杯野飲都係勁濃🤩🤩好飲🩷🩷唔會好甜✨☺️
🍗半半炸雞$155

• 釜山粒粒粟米刨冰
  • 半半炸雞
  • 蒜蓉蜜糖炸雞
2024-09-28 1184 浏览
💖 Sips;;lban (尖沙咀)✨尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈地下OT G61號舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️冇人同我食晚飯嘅日子我就約咗丁丁老師🤩,同佢傾吓人妻嘅生活🤣順便為倪丨丨穩定英文老師補習🤣-橡果黑毛豬卡邦尼意粉🍝 $89食橡果大嘅黑毛豬真係零舍唔同😍,感覺上豬肉味濃郁一啲,而且食落口會鮮嫩少少,外皮經過香煎,有少少似乳豬嘅感覺🙌🏻。成個意粉好掛汁,係一道出色嘅卡邦尼‼️-半半炸雞🍗 $155我就揀咗初雪芝士炸雞&蒜蓉蜜糖炸雞,一款係鹹嘅一款係甜嘅,我覺得外皮都好脆👍🏻比起兩款炸雞我更加喜歡旁邊嘅醬汁,好特別得來又同炸雞好夾。另外仲有薯條同埋雜菜😻整體份量好足夠。-⁠ Lotus 焦糖脆脆刨冰🍧 $92丁丁老師完全唔介意同我一齊食冰太開心了吧🫶🏻😻,令到我呢個大肚婆好滿足🥰。面頭有焦糖餅乾,我哋可以自己淋埋焦糖醬喺面,令到佢嘅焦糖味更加突出。不過你唔好睇佢白雪雪其實佢加咗少少煉奶,所以食到底層都好夠味😌,中間仲有焦糖餅碎同埋黃豆粉蕨餅作配搭🤩。旁邊更加配埋一個紅豆餅絕對唔馬虎😏-仙境藍莓之夢蛋糕🍰 $68呢個蛋糕睇落已經好吸引,滿滿嘅藍莓,中間仲有藍莓果醬,淋

💖 Sips;;lban (尖沙咀)
✨尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈地下OT G61號舖

-橡果黑毛豬卡邦尼意粉🍝 $89

-半半炸雞🍗 $155

-⁠ Lotus 焦糖脆脆刨冰🍧 $92

-仙境藍莓之夢蛋糕🍰 $68
呢個蛋糕睇落已經好吸引,滿滿嘅藍莓,中間仲有藍莓果醬,淋上果醬嘅嗰部份會特別濃郁😋。如果下次有機會同老公嚟會叫俾佢試吓🥳

-櫻花棉花糖泡泡浴🛀🏻 $62
好特別啊,通常飲櫻花嘅製成品都會中伏,但係今次竟然冇‼️櫻花味一啲都唔似藥水,甜甜地值得一試😎

-艾草鮮奶🍵 $48
艾草嘅清香同鮮奶嘅醇厚互相輝映,令人感受到自然嘅味道,健康又美味🌿

想繼續睇我分享唔同嘅嘢就𝓯𝓸𝓵𝓵𝓸𝔀 𝓶𝓮 @gladysfoodie
如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩
2024-09-25
  • 櫻花棉花糖泡泡浴
  • 半半炸雞
2024-09-17 1526 浏览
位於尖沙咀海港城新開張半年左右的韓藝咖啡店「sips;;lban 」來自韓國仁川,主打窩夫、蛋糕、刨冰和各式各樣的咖啡,主菜例如炸雞、意粉、韓式紫菜飯卷亦相當美味出色,而且食物賣相極佳,非常適合打卡🫶▪️橡果黑毛豬卡邦尼意粉 $ 89意粉軟硬適中,醬汁非常Creamy充滿芝士味道,包住每一條意粉,配上鹹香的黑毛豬肉 ,卡邦尼粉絲表示大愛▪️半半炸雞(原味/芝士) $ 155食韓國嘢,一定要食炸雞,呢度嘅無骨炸雞炸得外脆肉嫩,原味最啱我口味,雞皮特別香口,而芝士粉配上炸雞多了一份芝士甜香,配菜炸薯條和沙律亦非常好食▪️軟綿綿栗米蛋糕 $ 62最期待的粟米蛋糕,真的是滿滿粟米的甜香,味道天然,蛋糕軟熟有層次,配上烤粟米、粟米醬汁和脆餅,粟米控表示超級美味▪️海鹽焦糖芝士蛋糕牛角包窩夫 $ 98超級邪惡之選,牛角包窩夫熱辣辣,香脆充滿牛油香,中層配上軟熟嘅芝士蛋糕,在淋上焦糖忌廉,仲有雲呢拿雪糕和Lotus脆餅,口感十足,甜蜜滿瀉▪️咖啡三部曲 $ 85一次過可以飲齊三款咖啡,濃縮咖啡、意式濃縮、鮮奶咖啡,有冷和熱,咖啡品質相當唔錯,如果喜歡飲咖啡嘅朋友一定會喜歡▪️俏皮薄荷青檸梳打 $ 45夏日之選,
位於尖沙咀海港城新開張半年左右的韓藝咖啡店

▪️橡果黑毛豬卡邦尼意粉 $ 89

▪️半半炸雞(原味/芝士) $ 155

▪️軟綿綿栗米蛋糕 $ 62

▪️海鹽焦糖芝士蛋糕牛角包窩夫 $ 98

▪️咖啡三部曲 $ 85

▪️俏皮薄荷青檸梳打 $ 45
夏日之選,薄荷青檸梳打非常清新,青檸味道突出,冰凍又解渴之選

• 軟綿綿粟米蛋糕
  • 咖啡三部曲
Happy Friday相約朋友來到海港城試試這間韓式Cafe餐廳位置位於海運大廈地下~‣ 漢堡扒全日早餐 ($132)漢堡扒煎得好香,好厚身、肉汁爆滿配料也非常豐富,包括菇、雞蛋、牛油果、三文魚、沙律和多士我最愛就是多士 烘得很香口!!‣ 蕃茄海鮮扁意粉 ($112)意粉煮得很掛汁蕃茄味挺濃郁的海鮮就包括青口和魷魚‣ 經典英式伯爵茶梳乎厘 ($158)伯爵茶味道香濃 配上軟綿綿的梳乎厘真的不錯‣ 蜜瓜在沙冰降溫時 ($68)‣ 暖泡沫鮮奶玫瑰 ($4.2)飲品有雙十一優惠第二杯是1折!! 超划算的~兩杯飲品都很有驚喜蜜瓜沙冰的蜜瓜味很香 是天然純蜜瓜汁的味道所以甜味都是來自蜜瓜本身的而玫瑰鮮奶的泡沫非常厚、空氣感滿滿的玫瑰香氣宜人☺️💭 C͟o͟n͟c͟l͟u͟s͟i͟o͟n͟餐廳座位間隔合適、價錢合理食物種類都豐富,大家不妨一試~💰Total: $521 ($260.5pax 已包括10%服務費)📍Sips;;lban|@sipsiilban尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈地下OT G61號舖🚩更多同類餐廳 #foodstep_cafe🚩更多同區餐廳 #foodstep_尖沙咀 ⊂ 喜歡我
餐廳位置位於海運大廈地下~

‣ 漢堡扒全日早餐 ($132)
漢堡扒煎得好香,好厚身、肉汁爆滿
配料也非常豐富,包括菇、雞蛋、牛油果、三文魚、沙律和多士
我最愛就是多士 烘得很香口!!

‣ 蕃茄海鮮扁意粉 ($112)
意粉煮得很掛汁
蕃茄味挺濃郁的
海鮮就包括青口和魷魚

‣ 經典英式伯爵茶梳乎厘 ($158)
伯爵茶味道香濃 配上軟綿綿的梳乎厘真的不錯

‣ 蜜瓜在沙冰降溫時 ($68)
‣ 暖泡沫鮮奶玫瑰 ($4.2)
飲品有雙十一優惠
第二杯是1折!! 超划算的~

兩杯飲品都很有驚喜
蜜瓜沙冰的蜜瓜味很香
是天然純蜜瓜汁的味道
所以甜味都是來自蜜瓜本身的

而玫瑰鮮奶的泡沫非常厚、空氣感滿滿的
玫瑰香氣宜人☺️

💭 C͟o͟n͟c͟l͟u͟s͟i͟o͟n͟
餐廳座位間隔合適、價錢合理
食物種類都豐富,大家不妨一試~

📍Sips;;lban|@sipsiilban
尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈地下OT G61號舖

🚩更多同類餐廳 #foodstep_cafe
🚩更多同區餐廳 #foodstep_尖沙咀

⊂ 喜歡我的分享就收藏、點讚、關注吧❤️⊃
📣想看更多美食推介 ☞ Follow @ourfoodstephk_
2天前 0 浏览
同朋友行完街,去咗海運大廈搵到一間韓國cafe🇰🇷見到門口既餐牌食物好吸引又唔貴最緊要環境都覺得幾好坐,星期日等咗15分鐘就入得👍🏻🍽️1️⃣漢堡扒全日早餐$132太陽蛋、煙肉、三文魚、牛油果,超厚身大塊漢堡,勁有肉汁!最驚喜係厚多士,質地好鬆軟,好香牛油味,加D蜜糖甜甜地更好食✨係會令人上癮嘅多士💕2️⃣蕃茄海鮮扁意粉🍝$112蕃茄味道適中唔會好酸,青口有5大隻😍加埋八爪魚仔及蝦球,好鮮味😋3️⃣蜜瓜在初夏升溫時$142賣相夠哂靚,岩哂打卡🍈充滿空氣感的梳乎厘,入口好軟Cream好滑,配上哈密瓜更多一份清新,味道唔會太甜真係唔錯💓4️⃣天然蜂巢棒棒咖啡$58一冷(牛奶)一熱(咖啡),先飲牛奶配搭蜂巢,甜甜地好好飲,再倒入咖啡味道又好夾,值得試下✨5️⃣人見人愛花茶$52有幾款花夠哂花香味,見到都好開心😁而且飲茶消滯,飲多幾杯舒服哂!
最緊要環境都覺得幾好坐,星期日等咗15分鐘就入得👍🏻

🍽️
1️⃣漢堡扒全日早餐$132

2️⃣蕃茄海鮮扁意粉🍝$112

3️⃣蜜瓜在初夏升溫時$142

4️⃣天然蜂巢棒棒咖啡$58

5️⃣人見人愛花茶$52

4天前 0 浏览
近排幾鐘意食韓式cafe精緻得黎又好食😌⭕️ 漢堡扒全日早餐 好耐冇食all day breakfast啦 好豐富除左有大大塊厚身既漢堡扒 (dim個sauce好味😋)仲有勁靚仔既牛油果🥑 煙肉🥓煙三文魚等最出色一定係厚多士🤤 真正好外脆內軟配埋糖漿 真係不能抗拒⭕️ 蕃茄海鮮扁意粉🍝 估唔到味道幾濃郁海鮮量都比得多 四隻青口 蝦🦐八爪魚🐙用闊條麵 好掛汁⭕️ 蜜瓜🍈梳乎厘 蜜瓜超甜 連舊啫喱都係蜜瓜味😍梳乎厘有三件 都幾軟熟食完個甜品真係好滿足😌⭕️ 豆花咖啡之前係第二間飲過豆花coffee 覺得幾新鮮今次又再試試 自己mix 非常打卡able好睇好飲😋
近排幾鐘意食韓式cafe
精緻得黎又好食😌

⭕️ 漢堡扒全日早餐
好耐冇食all day breakfast啦 好豐富
除左有大大塊厚身既漢堡扒 (dim個sauce好味😋)
仲有勁靚仔既牛油果🥑 煙肉🥓煙三文魚等

之前係第二間飲過豆花coffee 覺得幾新鮮
今次又再試試 自己mix 非常打卡able
好睇好飲😋
5天前 0 浏览
This Korean cafe, though open for only around six months, has already built a reputation for its soufflés and desserts, but their main dishes are surprisingly impressive as well.🥂My First Summer Melon Soufflé $142This was my first time trying a melon soufflé, and the flavors were wonderfully complementary. The melon was sweet, with a strong melon taste throughout, even in the jelly, which was an unexpected highlight. The soufflé was airy and light, it’s perfect for a dessert that doesn’t feel he

This was my first time trying a melon soufflé, and the flavors were wonderfully complementary. The melon was sweet, with a strong melon taste throughout, even in the jelly, which was an unexpected highlight. The soufflé was airy and light, it’s perfect for a dessert that doesn’t feel heavy.

🥂Lobster Risotto $165
Rich, creamy, and perfectly seasoned, this risotto had fresh, flavorful lobster. The texture was just right.

🥂Hamburger Steak with All Day Breakfast $132
The hamburger steak was thick, with diced onions for extra flavor. The all day breakfast was generous and well-balanced, and I especially enjoyed the toast.

🥂Caffe Latte $42

🥂Yunnan Black Tea $42
I’m glad to have discovered this charming cafe in one of Hong Kong’s largest malls.
Overall rating: 8/10
5天前 0 浏览
尖沙咀海運大廈有幾間韓國cafe,上次同朋友食過唔錯,今次繼續食第二間未食過嘅🥳我地叫左1️⃣經典英式伯爵茶梳乎厘💰158梳乎厘上枱好香蛋味,有三大塊,食落唔會好似空氣咁。最有驚喜係英式伯爵茶醬唔會過甜,食落去一啲都唔Heavy,唔錯唔錯👍2️⃣漢堡扒全日早餐💰132呢個全日早餐賣相好靚,個漢堡扒圓圓哋好厚身,食落都好Juicy。煙三文魚好新鮮,個蜜糖多士值得一讚,超級好食。❤️❤️3️⃣傳統卡邦尼意粉💰89意粉軟硬適中,醬汁非常濃,完全包裹住每一條意粉,好好味,好出色嘅卡邦尼意粉👍👍4️⃣提拉米蘇咖啡💰52呢杯又係賣相好好睇,將成杯咖啡撈勻佢嚟飲,咖啡味濃郁,甜度恰當🥰5️⃣斑蘭椰子咖啡💰52賣相好靚,有漸層嘅效果,飲得出斑蘭同椰子嘅味道,好特別消費價錢:2人💰531,人均💰265.5結論:(10分為滿分)味道:7.5/10性價比:7.5/10回頭指數:7.5/10餐廳名稱:sips;;lban餐廳地址:尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈地下OTG61號舖#sipsiilban #cafe #coffeeshop #tst #cake #bingsu #hkcafe #GrandOpening #igab

我地叫左
1️⃣經典英式伯爵茶梳乎厘💰158

2️⃣漢堡扒全日早餐💰132

3️⃣傳統卡邦尼意粉💰89

4️⃣提拉米蘇咖啡💰52

5️⃣斑蘭椰子咖啡💰52
賣相好靚,有漸層嘅效果,飲得出斑蘭同椰子嘅味道,好特別

消費價錢:2人💰531,人均💰265.5

結論:
(10分為滿分)

味道:7.5/10
性價比:7.5/10
回頭指數:7.5/10

餐廳名稱:sips;;lban

6天前 0 浏览
到海港城shopping,留意到這間位於海運大廈地下的這家韓式餐廳,名字及裝修也相當特別,而且還有我最愛的疏乎厘,決定在這裏晚餐吧!🔸濃鮮龍蝦意大利飯:有好多龍蝦肉,而且還已經拆殼,意大利飯硬度適中,粒粒金黃,好味道!🔸漢堡扒全日早餐晚上想吃全日早餐冇難度,這個全日早餐更是相當豐富,份量十足,好抵食!🔸經典英式伯爵茶疏乎厘我就是為了吃疏乎厘,而決定在這裏晚飯,果然沒有令我失望!鬆軟又好味!這裏的飲品亦都非常出色,「飄浮士多啤梨梳打」及「蜜瓜在沙冰降溫時」又靚又好飲,用來打卡一流!

🔸濃鮮龍蝦意大利飯:

🔸漢堡扒全日早餐

🔸經典英式伯爵茶疏乎厘

之前食過一次覺得坐得幾舒服 今晚又嚟呢度食野 見到個menu好有少少唔同左漢堡扒All day Breakfast: 除左漢堡扒之外仲有好大個牛油果🥑沙律菜🥗蘑菇 太陽蛋…咩都有齊哂 超滿足,切開塊漢堡扒仲好Juicy有汁流出來 濃鮮龍蝦意大利飯:份量十足嘅龍蝦肉 真係食到啖啖肉 好彈牙 仲有個汁吸哂龍蝦精華 好濃味英式伯爵茶梳乎厘:有3大塊軟林林嘅疏乎厘 上面淋左伯爵茶嘅醬 出面比較少食到呢隻味嘅所以好特別 仲有幾舊厥餅伴碟仲有2杯野飲Earl Grey Caffe Latte同士多啤梨梳打都值得一讚,Latte除左咖啡味earl grey味好出 鍾意earl grey嘅人必試

2024-11-14 0 浏览
🍁天氣涼涼地❤️出去四圍行下、食下野真係一個放假好活動💯休息唔需要𠕇太多計劃📱隨心就好嚕🥳🦞濃鮮龍蝦意大利飯:濃鮮龍蝦意大利飯上面鋪滿龍蝦肉🦞啖啖都好豐富呀✔️個汁味道好濃郁呢👅🍳漢堡扒全日早餐:賣相靚靚😍個漢堡扒超多汁✅好喜歡佢地個蜜糖🍯加啲蜜糖落個小蕃茄好好味🤤正呀喂🥳🥞經典英式伯爵茶梳乎厘:我哋好喜歡伯爵茶嘅味道👅所以呢個茶味清香、鬆鬆軟軟嘅經典英式伯爵茶梳乎厘就啱曬我地喇🥰🍈蜜瓜在沙冰降溫時:個蜜瓜超甜🍈味道真實✔️大愛呀💯🧉天然蜂巢棒棒冷熱咖啡:呢杯係用天然蜂巢棒棒🍯天然味道👅hubby好喜歡呢個咖啡☕️有驚喜喔❤️

🍈蜜瓜在沙冰降溫時:個蜜瓜超甜🍈味道真實✔️大愛呀💯

2024-11-10 269 浏览
簡約明亮嘅裝潢,好舒服好chill😌,同朋友傾計食飯一流😋⭐經典英式伯爵茶梳乎厘⭐梳乎厘好蓬鬆☁️,入口即溶🤤!伯爵茶味好突出,唔會太甜膩,蛋味亦都重 💯!⭐濃鮮龍蝦意大利飯⭐龍蝦肉份量一啲都唔少,鮮甜彈牙🥰!飯嘅口感軟硬適中,醬汁creamy‼️⭐煙三文魚蟹肉熱香餅⭐熱辣辣嘅熱香餅🥞,配上煙三文魚同蟹肉🦀,鹹香鮮甜,口感豐富!三文魚,蟹肉都好新鮮,每一啖都有𡁻口🥳!⭐豆花咖啡⭐豆花咖啡幾特別☕️!豆花滑滑嫩嫩,咖啡香濃,兩種味道都夾!啱晒冇乳糖不耐症或牛奶敏感嘅朋友仔🤩!⭐蜜瓜在沙冰降溫時⭐食個蜜瓜沙冰🍈真係透心涼!蜜瓜甜度適中,沙冰入口冰涼清爽🧊!
簡約明亮嘅裝潢,好舒服好chill😌,同朋友傾計食飯一流😋

⭐經典英式伯爵茶梳乎厘⭐
梳乎厘好蓬鬆☁️,入口即溶🤤!
伯爵茶味好突出,唔會太甜膩,蛋味亦都重 💯!

⭐濃鮮龍蝦意大利飯⭐
龍蝦肉份量一啲都唔少,鮮甜彈牙🥰!
飯嘅口感軟硬適中,醬汁creamy‼️

⭐煙三文魚蟹肉熱香餅⭐
三文魚,蟹肉都好新鮮,每一啖都有𡁻口🥳!

⭐豆花咖啡⭐

⭐蜜瓜在沙冰降溫時⭐
食個蜜瓜沙冰🍈真係透心涼!
蜜瓜甜度適中,沙冰入口冰涼清爽🧊!

2024-11-10 0 浏览
今日終於去咗一直想試嘅Cafe 超吸引嘅疏乎厘pancake 原來佢哋嘅主食都好好食漢堡扒全日套餐塊漢堡扒真係好Juicy 其他嘅配搭都係好吸引濃鮮龍蝦意大利飯上邊仲有大大嚿龍蝦肉 好彈牙蜜瓜在初下升溫時疏乎厘pancake 好濃郁蛋香 超鬆軟加埋超甜蜜瓜 呢個甜品實在太幸福飲品仲嗌咗玫瑰鮮奶 同埋士多啤梨梳打❤️同姊妹嚟真係感到好滿足 超鍾意sips;;lban 📍尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈地下OTG61號舖@sipsiilban#sipsiilban #cafe #coffeeshop #tst #cake #bingsu #hkcafe #GrandOpening #igable #尖沙咀café #韓式café #韓式餐廳 #尖沙咀美食 #打卡café #打卡 #蛋糕 #刨冰 #咖啡 #新店 #香港美食 #海港城 #甜品
今日終於去咗一直想試嘅Cafe
超吸引嘅疏乎厘pancake