招聘中
$16,000-$22,000
月薪 (面议)

火土燒肉

Hearth Yakiniku by ATUM
说到露营,其中一样令我著迷嘅系同三五知己准备食材,围炉野炊,边食边倾。有年除夕,得7度,人在野,体感再低几度,围住个火,腾腾震食芋圆,但又唔知点解,开心又难忘。呢几年露营文化愈嚟愈hit,𝐀𝐓𝐔𝐌亦都开左新餐厅: 火土烧肉🔥以露营为主题,等大家喺疫情下感受室内露营风烧肉。环境阔落,餐厅分左区域,简单以人数区分,二人枱大致喺餐厅中心,四人坐八角枱,六人则可坐到营幕里的大枱,都是相当有气氛👍🏻〔烧肉拼盘 $378〕包含牛胸腹、薄切香葱牛舌、鸡脾肉、牛肋肉同五花豚肉,乜都有啲,适合选择困难症嘅朋友🤣样样都好食高质,唔点汁都好食!〔雪花牛小排❄️$138〕肉质嫩靭适中,油脂丰富,入口高呼oishi( ´▽` )ノ点选嘅苹果味噌腌汁低调地衬托肉香!〔酱油帆立贝 $88〕〔蒜蓉牛油本菇 $38〕〔厚烧玉子蛋 $38〕玉子蛋颇为绵密嫩滑🍳我自己几钟意〔月见酱烧饭团 🍘$38〕饭团已由餐厅烧过,朋友再将饭团轻轻烧到外脆内软,带有焦香,配上日本月见、酱汁,又估唔到几唔错😍〔白桃可尔必思 $38〕〔海盐菠萝梳打 $38 🍹🍍〕杯边天然盐味同菠萝梳打,咸咸甜甜,好饮特别,好岩烧肉饮👍🏻融冰后仍然够味,唯一不足
说到露营,其中一样令我著迷嘅系

〔烧肉拼盘 $378〕

〔月见酱烧饭团 🍘$38〕
月见酱烧饭团

〔白桃可尔必思 $38〕
〔海盐菠萝梳打 $38 🍹🍍〕
杯边天然盐味同菠萝梳打,咸咸甜甜,好饮特别,好岩烧肉饮👍🏻融冰后仍然够味,唯一不足系杯边太多盐,有点过咸,饮哂成杯仲有劲多盐剩🤣

不得不说,每张枱上都有营灯、露营碗碟、手柄、餐具,墙上挂满林林总总的gear、帐篷,连水壶都系黑色山系暖水壶!成本固然高,更重要可见餐厅打造气氛的认真同用心,真系有𠮶个𝚌𝚊𝚖𝚙𝚒𝚗𝚐 𝚟𝚒𝚋𝚎𝚜🤞🏻🏕

整体感觉: 价钱略高,但食物同气氛一流🫶🏻
今次满足左夏天休紧季嘅我,亦都相信可以等未露过营嘅朋友仔感受下露营的仪式感,围埋一齐食野真系好温暖架
月见酱烧饭团
  • 月见酱烧饭团