2024-01-17 249 浏览
【东区】【TODAY】我住沙田,离太安楼呢个地方都几远,不过为咗帮衬胡须张买啤酒,披荆斩棘都要借啲意经过吓𠮶边。咁去得𠮶边,除咗去胡须张买嘢之外,我都会一如其他区域嘅情况,喺𠮶头揾啲嘢食吓,或者揾啲嘢饮吓,饮饮食食。本身想去木卫二𠮶边睇吓有咩手摇杯,但系唔系好见,净系见到呢间 Today。之前好似唔多留意到佢,既然今次见到,就姑且帮衬吓佢啦。买咗杯 $24 嘅「珍珠奶茶」少糖少冰同一杯 $28 嘅「黑糖珍珠奶茶」少冰,夹埋$52。我买得两杯嘅当然系买埋畀其他人,可惜我一买去𠮶阵,朋友话佢唔饮奶茶。然而,我买嘅两杯都系奶茶,咁就唯有独力完成咗佢啦。味道上,其实两杯差唔得远,个黑糖味唔算好抢,奶茶味有啲假,好似有少少奶精嘅感觉。个人觉得香港嘅奶茶店又唔会落奶精咁衰,不过佢嘅奶味同茶味都唔算好出就好容易令人幻想到呢样嘢。啲珍珠就正正常常,不过不失咁。之后唔知仲有几多机会去太安楼喇,値得去嘅理由少完一个又一个,好快就进入回忆。。。(地址:西湾河筲箕湾道57-87号太安楼A54号B号舖)#1amfoodie #hkig #foodie #hk #hongkong #hongkongfoodie

(地址:西湾河筲箕湾道57-87号太安楼A54号B号舖)

#1amfoodie #hkig #foodie #hk #hongkong #hongkongfoodie #hkfoodblogger #foodiehk #topcitybiteshk #hkeat #hkfoodstagram #thatfoodiething #instagood #love #hkigfood #hkfoodlove #hkfoodblog #globaleats #foodieman #1am东区 #西湾河 #太安楼 #TODAY #今日真珠茶专卖店 #手摇杯 #珍珠奶茶 #黑糖珍珠奶茶 #1am1275 #1ambackup
2023-12-09
外卖自取