2023-05-20
继续分享之前《Restaurant Week》既food review🤣 今次黎到一间Pirata集团旗下既日本秘鲁Fusion菜餐厅,享有Restaurant week优惠,人均$198好抵食呀☺️‣ T-3 Salad几款蔬菜都好新鲜,加埋沙律酱好好食😆
‣ Kimochi Chicken炸鸡超好食!外皮好薄而且很酥脆,鸡肉好嫩滑!黎食记得叫呢个!‣ Chicken Tacu Tacu呢份主菜既鸡肉稍微煮得有d耐,冇前菜既鸡肉咁嫩滑;鸡肉底下就系炒饭,觉得炒得几香,用了不少香料,味道挺丰富的😍‣ Taco Taco Pescado 鲷鱼既鱼皮煎得脆脆的,里面既鱼肉则正常发挥,只有单纯鱼肉味道,冇咩调味,感觉比较单调~‣ Dessert重点来了!甜品唔系单一款甜品哦,而系可以在甜品区任意选择,无限量、随便食!!当中包括多款水果例如西瓜、菠萝、青提子等,尤其钟意青提子,特别爽甜;而甜品则有玛德莲、Brownies和Cupcake等,当中以玛德莲最为有特色,肉桂味突出,各款都表现唔错😘💭 C͟o͟n͟c͟l͟u͟s͟i͟o͟n͟餐厅几乎坐满人,服务都唔错,装修好有气氛,食物又几好食,整体黎讲推荐大家去订位试试
今次黎到一间Pirata集团旗下既日本秘鲁Fusion菜餐厅,享有Restaurant week优惠,人均$198好抵食呀☺️ ‣ T-3 Salad
几款蔬菜都好新鲜,加埋沙律酱好好食😆
‣ Kimochi Chicken
炸鸡超好食!外皮好薄而且很酥脆,鸡肉好嫩滑!黎食记得叫呢个! ‣ Chicken Tacu Tacu
呢份主菜既鸡肉稍微煮得有d耐,冇前菜既鸡肉咁嫩滑;鸡肉底下就系炒饭,觉得炒得几香,用了不少香料,味道挺丰富的😍 ‣ Taco Taco Pescado
鲷鱼既鱼皮煎得脆脆的,里面既鱼肉则正常发挥,只有单纯鱼肉味道,冇咩调味,感觉比较单调~ ‣ Dessert
重点来了!甜品唔系单一款甜品哦,而系可以在甜品区任意选择,无限量、随便食!!当中包括多款水果例如西瓜、菠萝、青提子等,尤其钟意青提子,特别爽甜;而甜品则有玛德莲、Brownies和Cupcake等,当中以玛德莲最为有特色,肉桂味突出,各款都表现唔错😘 💭 C͟o͟n͟c͟l͟u͟s͟i͟o͟n͟
餐厅几乎坐满人,服务都唔错,装修好有气氛,食物又几好食,整体黎讲推荐大家去订位试试🤣
💰Total: $435.6 ($217.8/pp 已包括10%服务费)
📍Tokyolima
中环摆花街18-20号嘉宝商业大厦地下