终于放暑假喇☀️上星期约左同事chill一chill🔥平时暑假都会去旅行,今年要继续留港🥺决定要食餐好既!今次拣左位于中环兰桂芳既T8 Japanese Cuisine‼️餐厅以木系设计为主,简约舒适,充满日系感🤎食客可以坐bar枱近距离观赏师傅用心咁烹调每一道菜式,师傅又会适时同食客互动,系一种开心满足既体验💗眼见餐厅仲有埋private room,私隐度高,一班人聚会或谈心都好值得book埋间房呀😚不得不提既系,呢度既服务系六星级水准🌟由入座果刻开始,店员全程照顾周到,帮我放袋、勤力斟水、收拾碗碟、帮忙影相等等✨态度殷勤有礼🥰🔥 夏祭海鲜套餐 $1680🔥❥ 海胆松叶蟹肉果冻卖相好精致✨面头仲放左食用菊花、金箔做点缀,好似艺术品咁靓💗有d唔舍得食🤭啫喱以高汤制成,蟹肉清新爽弹,海胆鲜甜,连埋一齐食味道好丰富,够晒开胃😚❥ 季节刺身二款分别系北海道带子同大拖罗🍣北海道带子以岩盐、青柠汁作调味,令鲜味更突出,带子厚身有咬口😍大拖罗油脂丰富,入口即溶,好想再encore🥹❥ 蝾螺壶烧螺肉连埋高汤同个壳一齐烧,螺肉比想像中多,新鲜爽口,仲尽吸高汤既精华,好入味😋食晒螺肉仲可以饮埋d汤,好鲜甜☺️
终于放暑假喇☀️上星期约左同事chill一chill🔥
平时暑假都会去旅行,今年要继续留港🥺决定要食餐好既!

🔥 夏祭海鲜套餐 $1680🔥

❥ 海胆松叶蟹肉果冻

❥ 季节刺身二款
分别系北海道带子同大拖罗🍣
大拖罗油脂丰富,入口即溶,好想再encore🥹

❥ 蝾螺壶烧

❥ 铁板烧蛏子王
好钟意呢道菜❤️大大只好爽口弹牙😋
用左香草牛油调味,好香口而唔会盖过蛏子既鲜味♨️

❥ 铁板烧明太子煮蚬
以清酒煮蚬,蚬肉大大粒好饱满,味道鲜甜🤤
配上明太子清汤,增添左咸香同微辣感,好惹味‼️

❥ 铁板烧班马濑尿虾
不得不赞师傅现场拆肉既功架,完全系视觉享受🥰
濑尿虾啖啖肉,肉质结实弹牙,仲有超多蟹膏!
虾肉加上乌鱼子,增加左份咸香味😚

❥ 樱花虾炒饭
炒饭炒得好干身,食落充满镬气😋炒饭控一定好满意❤️师傅仲炒左份白松露蔬菜🥬简单而惹味,连埋炒饭一齐食好正😍

❥ 鲷鱼浓汤
鱼香味十足🐟饮落仲好鲜甜,一d都唔会觉得腥😚

❥ 香蕉天妇罗配红豆雪糕
劲!好!食!
香蕉天妇罗做到外脆内软既效果,配埋红豆雪糕,冷热交融,唔会过份甜腻😍🙌🏻
2022-08-17