餐厅: 三和敘
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
去九龙城通常都系食泰式串烧,呢日夜晚同fd 兴致勃勃,想揾间靓靓哋嘅餐厅食宵夜,吹水直落!比我地发现咗呢间高质日本料理餐厅- 三和敍🇯🇵,食炉端烧🔥 !佢楼高5 层,有提供omakase、铁板烧、炉端烧、寿司等餐饮服务!今次我哋见佢宵夜时段做7️⃣折优惠❗酒精饮品仲买1送1❗ 咁抵优惠嘅价钱就享受到酒店级嘅水准,紧系拣佢啦! 佢哋嘅食材大部分都系日本新鲜空运到港!食材质素实系有保证而且用真炭火去烧,食落更有风味!食物主要分成 4大类,包括海鲜🦞、烧野菜🥒、佐酒小食🍻、肉类🍖!选择唔算好多,但都有齐我最钟意嘅食物❤️! 落完order后主厨会系bar 枱前即叫即烧,望住佢整会有种期待感,而且见到厨房环境同食材都会用保鲜纸包住,好卫生💯! 🦞烧海鲜类🦞🔸烧北寄贝$135、 炭烧活鲍鱼$135、烧日本生蚝$90食得出食材真系好新鲜,而且摆盘精美,烧得火喉刚好🤤!嚟到真系一定要试试海鲜!睇得又食得!全归功主厨用耐心处理食材+制作! 🍆烧野菜+小食🍢 🔸日本蕃薯$48、 辛口胡麻茄子烧$48、 秋葵$42、 日本冬菇$35、 烧明太子豆腐$84唔想全部都食肉所以都点返D蔬菜平衡一下!经烧烤去煮

🦞烧海鲜类🦞
🔸烧北寄贝$135、 炭烧活鲍鱼$135、烧日本生蚝$90

🍆烧野菜+小食🍢

唔想全部都食肉所以都点返D蔬菜平衡一下!经烧烤去煮嘅蔬菜真系特别好食,不会太干,仍然保留蔬菜整身嘅水份同口感🥰! 蕃薯一边烧一边就已经闻闻令人难以抗拒嘅香气😋! 烧明太子豆腐见到都好震撼,冇谂过系一砖砖,仲以为系一串串!满满嘅明太子配上外脆内软嘅豆腐砖,真系必食之选!

🥓烧肉类🍖
🔸牛舌$83、 日本阿波美鸡翼$48、 日本黑豚肉五花腩$53、 特制免治鸡肉棒$48、 鸡胸软骨$32、 鸡肾$36

不得了,佢鸡翼嘅鸡皮烧到劲干脆🐔,但肉质依然鲜嫩多汁!且而大大只!7折后嘅价钱真系好抵!另外肥美、厚厚嘅牛舌同鸡肾,都系必食👍🏻!易咬又爽口!真系部新鲜食材先会做到!冇花冇假,坚出色!

2023-05-11
宵夜