2023-08-15
【九龙城区】【爵林米线厨房】耐唔时都会同前电台同事周马胶食饭,今晚佢嚟到红磡附近揾我,我就梗系想同佢去食好嘢。不过我哋夜得滞去,「生 XX 味」已经闩门,咁就食「景 XX 房」,点知佢已经执咗,就食呢间喺佢个位再开嘅另一间餐厅啦。入到去发现冷气唔多够,同埋啲侍应沟通好似麻麻哋,不过个男侍应几好笑容就由佢。我食个 $74 嘅「海鲜过桥套餐」,有日本带子、鲍鱼片、虾仁、鱼腐、鱼皮饺、鱼片头、蟹柳、炸酱生菜、芽菜、木耳、腐皮等配料。我仲加 $5 转咗鱼面做面底,结果又几清新几唔错,尚算系非油炸嘅好味之选。而呢碗嘢本身唔算突出,但胜在味道够多,好多款嘢食,有啲任食火锅 feel,正。加 $3 饮「冻奶茶」,明明整好都要问先肯攞过嚟,少少失望。周马胶就食 $58 嘅「胡椒猪肚鸡米线」,佢讲嘅版本就话都几好食,咁我见佢个样都好似唔错咁。佢就加 $10 饮「冻柠乐」,呢个就大家都知会系咩味,唔再讲喇。张单夹埋 $150,我觉得我𠮶份都唔算好贵,系环境可以改善。。。(地址:红磡宝其利街73号东禧阁地下A号舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #
生菜、芽菜、木耳、腐皮等配料。
(地址:红磡宝其利街73号东禧阁地下A号舖)
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am九龙城区 #红磡 #1am红馆 #何文田 #爵林米线厨房 #海鲜过桥套餐 #鱼面 #冻奶茶 #胡椒猪肚鸡米线 #冻柠乐 #1am1116 #1ambackup