2022-06-07
去九龙城梗系食泰国嘢啦😍😍呢间都系好好味推荐大家去食呀~▪️蛋包鲜虾金边粉 $75推荐!!🥹🫶🏻卖相好靓 而且炒得好好食 金边粉酸酸甜甜 比平时食开嘅甜味更加重 好中意!!而且干湿度啱啱好 唔会太干有少少湿润感 同事唔会太湿令面条黐埋一齐👏🏻有花生碎同葱做配菜 令到金边粉更加惹味🤍最重要系大大碟🤭▪️马拉盏炒通菜 $64份量十足❤️🔥而且好惹味 炒得好香好有镬气通菜都好新鲜 食落唔会有渣 食唔到辣嘅朋友都可以食!▪️泰式烧鱿鱼 $100好味!! 泰式汁另上~个汁酸酸辣辣 个人觉得唔点都好好味🤭鱿鱼烧得好香 有微微脆脆地 🫶🏻烧得啱啱好唔会太干食落口好林好易咬开▪️黄咖喱(鸡)配薄饼 $78薄饼 +$26咖喱配印度薄饼呢个组合真系冇得输😍😍👏🏻咖喱唔太辣 我唔系好食得辣都食到~ 成个咖喱食落好香 食到有香茅味同椰奶香鸡肉嘅份量都多而且肉质嫰 好有冲动叫碗饭食!! ▪️沙嗲串烧半打(牛舌、猪肉)$82有猪 鸡 墨鱼丸 牛舌拣 最多可以拣三样~串烧烧得啱啱好 好惹味 加上佢嘅沙嗲酱更加正个酱系有花生碎粒🤤猪肉好厚身肉质都好嫩 好容易就咬得开 而且唔会好干好柴 牛舌都好有咬口同埋算大旧▪️芒果糯米饭 $
去九龙城梗系食泰国嘢啦😍😍呢间都系好好味推荐大家去食呀~
▪️蛋包鲜虾金边粉 $75
▪️马拉盏炒通菜 $64
份量十足❤️🔥而且好惹味 炒得好香好有镬气
通菜都好新鲜 食落唔会有渣
食唔到辣嘅朋友都可以食!
▪️泰式烧鱿鱼 $100
烧得啱啱好唔会太干食落口好林好易咬开
▪️黄咖喱(鸡)配薄饼 $78
薄饼 +$26
咖喱配印度薄饼呢个组合真系冇得输😍😍👏🏻
咖喱唔太辣 我唔系好食得辣都食到~
成个咖喱食落好香 食到有香茅味同椰奶香
鸡肉嘅份量都多而且肉质嫰
好有冲动叫碗饭食!!
▪️沙嗲串烧半打(牛舌、猪肉)$82
有猪 鸡 墨鱼丸 牛舌拣 最多可以拣三样~
串烧烧得啱啱好 好惹味 加上佢嘅沙嗲酱更加正
▪️芒果糯米饭 $55
热辣辣🥹一上菜就闻到好香嘅椰奶味
食落好椰汁味好浓郁 但系唔会好甜
芒果都算多但系个芒果有少少酸😢
📍 泰皇阁泰国菜馆 (九龙城)
九龙城衙前塱道15号地舖
#fatgirl九龙城 #fatgirl泰国菜