2023-05-06
【九龙城区】【Tea台屋】食过三四次呢间嘢,都真系食咗好耐。虽然好想再食多次,影啲嘢影得全面啲先出 post,但系我真系冇乜动力再食一次。就系咁样一直都拖住咗,明明呢篇系 1am红馆 系列嘅。然而最近真系完全无稿,局住写佢,咁就写啦。有记录之下嘅第一次系食晚市 $68 嘅「台湾香肠拼冬菇肉燥饭」,我觉得呢次肯肯定唔系第一次不过揾唔返再之前𠮶啲就算啦。因为记得佢个饭都系普普通通,只系啲肉燥都唔难食,勉强可以送晒碗饭,咁都冇咩好讲喇。另外叫咗 $32 嘅「脆爆鸡翼」三只,其实就即系炸鸡翼,冇咩特别嘢发生喺佢身上,就系好一般好纯粹嘅炸鸡翼。嘢饮方面,食𠮶个咁嘅饭加 $7 饮「鲜奶冬瓜茶」,冇预佢好饮所以普通味道都冇令我失望,咁样夹埋就 $107。有图片记录嘅仲有一次,就系食 $65 嘅「红烧牛肋条面」,呢个就比较似我第一次会叫嘅嘢,不过睇返日子系后啲就由佢啦。咁同上次感受唔同,个红烧牛肋条系整得唔差,可惜仅此而已,红萝卜、豆卜都系令人提唔起劲嘅。饮品方面,今次我叫𠮶个好似系要加 $12 先有普通嘢饮,同上次𠮶杯特饮唔同。咁我就饮「仙草奶茶」少甜少冰啦,味道都平庸得嚟有啲假,夹埋又剁我 $77
饮品方面,今次我叫𠮶个好似系要加 $12 先有普通嘢饮,同上次𠮶杯特饮唔同。咁我就饮「仙草奶茶」少甜少冰啦,味道都平庸得嚟有啲假,夹埋又剁我 $77。呢间嘢有可能系得演唱会时,大家揾唔到餐厅有位嘅时候先会叼佢。。。
(地址:红磡红磡都会道6-10号置富都会7楼725号舖)
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #instafood #yummy #foodlover #foodies #globaleats #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am九龙城区 #1am红馆 #红磡 #Tea台屋 #置富都会 #台湾菜 #台式料理 #台湾香肠拼冬菇肉燥饭 #脆爆鸡翼 #鲜奶冬瓜茶 #红烧牛肋条面 #仙草奶茶 #1am0938 #1ambackup