2022-12-14
朋友一直叫去试呢间嘢,因为见到有任食沙律吧,同埋价钱都唔贵。咁啱有个朋友就嚟出国,就约去一齐食,顺便倾吓计。环境🌝🌝🌝🌝🌚要行一层楼梯到达,但入面好多位,我哋12点到,就算到1点lunch hour 都唔会好迫。有二人卡位,如果两个人嚟Long chat都几舒服( ´ ▽ ` )ノ🍽️ 沙律吧🌝🌝🌝🌜🌚沙律菜种类唔多,但基本嘅都有,仲有羽衣甘蓝🤩酱料就有千岛、和风同意式,个人几钟意和风,少少咸少少酸几惹味。除咗沙律菜,仲有个薯仔沙律,正常发挥,男士食唔饱可以啪到饱😂仲有不得不提佢有牛角包🥐都系任食(*♡д♡*) 幸运的话仲有机会新鲜出炉!我觉得几有诚意😂.🍽️ 菠菜芝士意大利馄饨配黑松露忌廉汁($118)🌝🌝🌝🌝🌚呢个几有惊喜,一嚟到嘅时候见佢细细碟都惊唔够饱,但系一口一旧,慢慢食都几漏几饱😂无咩菠菜味,但挂黑松露忌廉汁但唔会好咸。性价比几高,下次嚟我都会嗌呢个。.🍽️ 炭烧纽西兰西冷牛扒🌝🌝🌝🌜🌚我朋友叫咗七成熟,一嚟到又系觉得好细份😂炭烧纹路劲深,食落都有炭烧味(๑•̀ㅂ•́)b 肉质其实很不错,不过始终七成就柴口D,系我朋友嘅错,下次可以叫五成试吓。薯蓉底都好好食,食晒系够饱的😂.🍽️ 车打
环境🌝🌝🌝🌝🌚
🍽️ 沙律吧🌝🌝🌝🌜🌚
🍽️ 炭烧纽西兰西冷牛扒🌝🌝🌝🌜🌚
🍽️ 车打芝士牛肉汉堡($128)🌝🌚🌚🌚🌚
旧肉好似好大块,但系完!全!冇!味!配埋芝士生菜同埋包一齐食,更加系淡淡淡!最后我就咁食嚿肉都系觉得冇咩味😢借咗牛扒嘅黑椒汁都好少少。
但薯条粗幼度系我钟意的,都炸得好松脆。
食后感 🌝🌝🌝🌝🌚
我觉得整体嚟讲,环境同食物都很不错,非常适合食饭倾偈!虽然汉堡好一般,不过沙律吧同其他食物都几有诚意,性价比都高!
🪖头盔:非专业食家,人称垃圾脷,通常食唔出「高级食材」有咩分别,食评仅供参考,敬请留意(*˘⌓˘*)ゝ