凤攸南街可以话系元朗美食集中地之一,餐厅林立,中西日韩既食店都应有尽有,唯独依间Cafe排哂长龙,小编星期日去等左差唔多45分钟先入座🙈。Cafe装修以木系为主,充满文青气息,座位大概有20个左右,距离保持空间感,坐得好舒适,坐既座位望到厨房位置,厨师抛镬技术有一手😂。————————————♥———————————- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -♥️ 墨西哥栗米片(双拼)$68 激推👍🏻小编同A先生都觉得成餐饭最出色!!!份量都几大,粟米片调味岩岩好,食得多都唔会觉得好咸,小编拣左双拼酱,黑松露酱好好味,黑松露味道浓郁,塔塔沙律酱酸酸甜甜。♥️ 双重芝士浴浴单边鸡翼 $62鸡翼炸得唔错,仍然保留肉汁,不过两款芝士味道都好淡,而且芝士唔系每只鸡翼都覆盖到,下次未必会再点餐。♥️ 香辣蕃茄烟咸牛肉意粉 $98因应A先生既口味,所以叫左走辣,意粉份量好大份,接近茶餐厅既份量,番茄汁明显用左茄膏烹调,要赞一赞厨师调味好好,开胃得黎唔会好酸。♥️ 亲爱的提拉米苏牛角窝夫 $88 激推👍🏻无论卖相定味道同样吸引🤩牛角窝夫外

————————————♥———————————

♥️ 墨西哥栗米片(双拼)$68 激推👍🏻
小编同A先生都觉得成餐饭最出色!!!

♥️ 双重芝士浴浴单边鸡翼 $62

♥️ 香辣蕃茄烟咸牛肉意粉 $98

♥️ 亲爱的提拉米苏牛角窝夫 $88 激推👍🏻
无论卖相定味道同样吸引🤩牛角窝夫外层酥脆内里烟韧,Tiramisu Cream 质地轻盈,试左两种食法⬇️⬇️⬇️唔太钟意苦味既小编更偏向第一种食法,相反K先生有饮开咖啡就觉得第二种食法更好。

第一种:Tiramisu Cream + 窝夫,Tiramisu Cream同窝夫味道好夹,甜度适中。

第二种:淋上热Espresso + 窝夫+ Tiramisu Cream,冷热交替,苦甜苦甜既味道。

♥️ 自家制焦糖鲜奶咖啡 $60
大大粒焦糖中和左咖啡苦涩味,所以咖啡香味浓郁得黎唔会好苦,岩哂怕苦又想品尝咖啡既人士。

♥️ ICED Chocolate Milk $44
朱古力味偏淡,冇乜特别之处。

总括✨环境舒适,食物同饮品味道唔错,属于性价比偏高既Cafe,适合放假同朋友/情侣黎Chill下。
————————————♥———————————
  • 墨西哥栗米片