📍新蒲岗太子道东638号Mikiki LG楼LG7A号舖📍铜锣湾希云街5号地舖📍九龙湾常悦道21号EASTMARK1楼7号舖*▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️今日到访呢间蕃茄仔已经有三间分店,以每日新鲜熬制嘅浓郁嘅蕃茄汤作卖点,汤头非常吸引😍✨炭香脆嫩鸡扒|65度温泉蛋|特浓烟熏芝士|刀削面|麻辣蕃茄汤汤底中辣食汤面必点麻辣蕃茄汤,汤底颜色鲜艳,味道浓郁,鸡扒劲有炭香味,外皮好脆口,而鸡扒入口亦软腍,好食!我哋仲加配咗温泉蛋同特浓芝士,虽然配搭非常邪恶,芝士味极浓,不愧为「特浓」,系劲加分🫶🏻 推荐!✨热熔芝士厚切牛舌|65度温泉蛋|上海面除咗鸡扒,仲叫咗厚切牛舌,牛舌共有三大片,口感比较软腍,不甚有咬口,比较之下,个人比较推荐鸡扒多啲🫶🏻 朋友叫嘅系蕃茄汤,同样汤底非常浓郁,非常不错。✨忌廉蟹肉薯饼忌廉蟹肉薯饼味道不错,入口热辣辣,忌廉蟹肉口感细嫩。✨香脆炸饺子香脆炸饺子值得推荐!上枱时都系热辣辣,而且外皮非常香脆,饺子馅味道不错。✨麻香牛展麻香牛展亦系小食之一,味道香而带点麻辣,非常开胃。✨广岛吉列蚝吉列广岛蚝有三件,炸皮香脆而且唔厚,吉列蚝味道正常,不错☺️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
📍新蒲岗太子道东638号Mikiki LG楼LG7A号舖
📍铜锣湾希云街5号地舖
📍九龙湾常悦道21号EASTMARK1楼7号舖*

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

✨热熔芝士厚切牛舌|65度温泉蛋|上海面

✨忌廉蟹肉薯饼
忌廉蟹肉薯饼味道不错,入口热辣辣,忌廉蟹肉口感细嫩。

✨香脆炸饺子

✨麻香牛展
麻香牛展亦系小食之一,味道香而带点麻辣,非常开胃。

✨广岛吉列蚝

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️