午市唔洗等位, 免加一服務費餐廳用手機QR code 落單, 有提供WIFI 以便落單$85 美國安格斯牛肩胛片配刀削麵 麵揀上海麵或刀削麵就唔洗加錢,葛絲、烏冬、米製通粉櫻花蝦要再另外加錢刀削麵有咬口好掛湯蕃茄湯底係濃郁似醬多過湯但完全見唔到有蕃茄牛肩胛片有四塊,食得出鹽味同煎過既眼見同台既周事叫雞扒同埋雞胸都有調味同烹調過午餐必須加錢配罐裝汽水/枝裝飲品
午市唔洗等位, 免加一服務費
餐廳用手機QR code 落單, 有提供WIFI 以便落單
$85 美國安格斯牛肩胛片配刀削麵
刀削麵有咬口好掛湯
蕃茄湯底係濃郁似醬多過湯
但完全見唔到有蕃茄
牛肩胛片有四塊,食得出鹽味同煎過既
眼見同台既周事叫雞扒同埋雞胸都有調味同烹調過
午餐必須加錢配罐裝汽水/枝裝飲品
2024-10-21
2024-07-31 520 浏览
香港食野愈黎愈貴,性價比極低。老實講期望唔大,留錢去旅行食會更好所以現在經常在家煮飯,儲彈藥外國消費見網上咁多人比好評,所以都黎試左只能夠講 香港飲食業比租金整衰味道可以 ,但不值得$80 牛肉係美國牛肉,肉味夠 有口感,蕃茄湯底沒有太驚喜,即使他們的招牌是蕃茄味味道好淡,可能沒有加其他野麵底則合格,沒有太特別的感覺現時經濟唔好,非一般人願意花$80 食一碗麵。這個地方岩有小朋友來,成年人可以試其他牛肉蕃茄上海麵 $80🍅
香港食野愈黎愈貴,性價比極低。
老實講期望唔大,留錢去旅行食會更好

所以現在經常在家煮飯,儲彈藥外國消費

見網上咁多人比好評,所以都黎試左
只能夠講 香港飲食業比租金整衰

味道可以 ,但不值得$80

牛肉係美國牛肉,肉味夠 有口感,

麵底則合格,沒有太特別的感覺

現時經濟唔好,非一般人願意花$80 食一碗麵。

這個地方岩有小朋友來,成年人可以試其他

牛肉蕃茄上海麵 $80🍅

2024-07-30 396 浏览
🍜慢火澳洲和牛𦟌刀削麵$8️⃣2️⃣🍅蕃茄湯底味道偏淡,唔夠濃郁,又唔夠熱°🐮牛𦟌就炆得太腍身,過份地淋pat pat,失去左牛𦟌本身Q彈嘅口感,可能豉油或者滷水味炆得太耐,變得太重豉油味同蕃茄湯底格格不入。刀削麵似煮左一段時間,因為麵條黐埋一舊舊,麵條有D硬有D就淋,總括來說碗麵真係麻麻地,而且坐得迫,環境麻麻地,回頭指數極低。
🍜慢火澳洲和牛𦟌刀削麵$8️⃣2️⃣
🍅蕃茄湯底味道偏淡,
唔夠濃郁,
又唔夠熱°
🐮牛𦟌就炆得太腍身,
過份地淋pat pat,
失去左牛𦟌本身Q彈嘅口感,
可能豉油或者滷水味炆得太耐,
變得太重豉油味同蕃茄湯底格格不入。
刀削麵似煮左一段時間,
因為麵條黐埋一舊舊,
麵條有D硬有D就淋,
總括來說碗麵真係麻麻地,
而且坐得迫,
環境麻麻地,
回頭指數極低。
慢火澳洲和牛𦟌刀削麵
2024-06-20 462 浏览
超鍾意食番茄湯麵嘅我一定唔可以放過呢間 @redobjectss 每日自家新鮮製嘅番茄濃湯 🍅再加入番茄蓉 ❤️❤️ 真材實料,酸酸甜甜好清香~ 慢火豬軟骨 📍$116好食好食 😋 豬軟骨炆得好腍好入味+$8 可以轉稻庭烏冬番茄湯配烏冬,真係絕配豚三寶 📍$1283寶有齊豬扒、豬軟骨、豚片好豐富 👍🏻配咗強力掛湯嘅上海麵晚市套餐包咗1款小食、一個甜品,同一杯飲品 🥤65度有機溫泉蛋 📍一羹落去,蛋心流心 ❤️好滑捋捋忌廉蟹餅 📍一客2件,外面炸得金黃色,好香脆 內裡充滿住忌廉蟹肉 再點埋沙律醬好惹味番茄仔有3間分店· 新蒲崗 · 九龍灣 ·銅鑼灣好方便
超鍾意食番茄湯麵嘅我
一定唔可以放過呢間 @redobjectss
每日自家新鮮製嘅番茄濃湯 🍅
再加入番茄蓉 ❤️❤️
真材實料,酸酸甜甜好清香~

慢火豬軟骨 📍$116
好食好食 😋 豬軟骨炆得好腍好入味
+$8 可以轉稻庭烏冬
番茄湯配烏冬,真係絕配

豚三寶 📍$128
3寶有齊豬扒、豬軟骨、豚片
好豐富 👍🏻
配咗強力掛湯嘅上海麵

晚市套餐包咗1款小食、一個甜品,同一杯飲品 🥤
65度有機溫泉蛋 📍
一羹落去,蛋心流心 ❤️
好滑捋捋

• 忌廉蟹肉薯餅
  • 65度有機溫泉蛋
  • 豬軟骨
2024-06-17 1729 浏览
🔸 牛魔王(雙拼)湯麵     $90有牛肩胛薄薄兩片, 牛展亦有兩大枚,厘間【蕃茄仔】出品嘅牛肉似台灣牛肉麵做法,炆得超腍,好有牛肉鮮甜肉香味,尤其牛肩胛肉,大大塊薄薄地,咬落唔會靭,鮮牛肉味濃郁😚選擇面底──讚岐烏冬 +$8讚岐烏冬比較硬身,即使放湯裡浸耐咗,麵身仍然好靚條條分明,入口爽滑,烏冬雖然好食,但太大碗份量太多,一個人食唔曬。麵底可以換為上海麵、刀削麵、葛絲或通粉拌櫻花蝦。湯底揀咗 香滑蛋花 +$8,就係將滑蛋蛋花放埋入蕃茄湯裏面,蛋花好多,有細嗰時媽咪整茄蛋嘅風味。湯底亦可轉麻香拌麵或麻辣。另加咗一隻65度溫泉蛋 +$12,係半生熟嘅無菌雞蛋。味道:8/10性價比:7/10🔸麻香牛展 (3片)   $42食完碗麵覺得啲牛肉實在太好食唔夠喉,所以叫多個小食,3片牛展大大塊,味道更濃, 有好厚重嘅藤椒香味,但係食落又一啲都唔麻唔辣,仲係甜甜地好惹味。味道:7/10性價比:7/10🔸翡翠萵荀     $123枚十分翠綠嘅萵荀片,食咗噤多肉食要素葷均衡一下,點嗰青嫩嘅萵荀就最啱啦,食落清爽脆口。味道:7/10性價比:7/10🔸香脆炸餃子   4粒 /  $32呢個唔係一般煎餃子
🔸 牛魔王(雙拼)湯麵     $90
選擇面底──讚岐烏冬 +$8
另加咗一隻65度溫泉蛋 +$12,係半生熟嘅無菌雞蛋。
味道:8/10

🔸麻香牛展 (3片)   $42

🔸翡翠萵荀     $12

🔸香脆炸餃子   4粒 /  $32
呢個唔係一般煎餃子,係即場油炸嘅,餃子皮炸得好香脆,裏面啲肉餡好好味,如果點蘸上提供嘅酸甜醬,甜甜辣辣更加好食🤪
▪️
🔹環境: 位置就喺新蒲崗最靚嗰個高級商場Mikiki地下一層嘅 【一田超市】出口, 裝修簡潔乾淨企理,職員服務態度好好,另外仲有兩間分店🔽
📍銅鑼灣希雲街5號地舖
📍九龍灣常悅道21號EASTMARK1樓7號舖
2024-06-14
  • 牛魔王(雙拼)
2024-06-15 1822 浏览
有冇人都係好鍾意食番茄湯麵嘅呢?呢間番茄湯麵專門店有三間方店,之前見銅鑼灣分店成日都有人排隊,今次去咗mikiki分店,唔算好大,但座位都舒適闊落~ 任何主食加+$36就可以升級做套餐,有埋飲品、小食同甜品,都幾豐富!🔸特級牛魔王套餐 $164牛魔王一定要叫呢個麵,有牛肩胛、和牛𦟌、厚切牛舌同牛骨髓,有咁多牛都值呢個價錢~ 雖然牛骨髓望落有啲肥,但原來係幾有益架~ 厚切牛舌幾爽口,和牛𦟌啖啖肉,好正!麵底加$8揀咗讚岐鳥冬,好爽滑,同番茄湯幾夾!番茄湯濃郁,茄味自然👍🏻🔸豚三寶套餐 $146另一碗叫咗豚三寶,有豬扒、豬飲骨同豚片,唔係好好牛嘅推介揀呢款,豬扒鬆軟,入味好食!豬軟骨帶肉,好夠腍,豚片正常味道~ 呢碗加$8轉麻辣番茄湯,好推介吃得辣嘅轉呢個湯,加辣更惹味!同埋麵底加$10轉米製通粉拌櫻花蝦,呢個米通好煙韌,吸滿麻辣番茄湯,好正!🔸必食忌廉蟹肉薯餅套餐小食有幾款選擇,必揀呢個薯餅!食落好香脆creamy又唔油膩!🔸茶走飲品推薦加$28叫茶走,本地冰室製作,香滑好飲!

🔸特級牛魔王套餐 $164

🔸豚三寶套餐 $146

🔸必食忌廉蟹肉薯餅

🔸茶走
飲品推薦加$28叫茶走,本地冰室製作,香滑好飲!

• 特級牛魔王
  • 豚三寶
  • 忌廉蟹肉薯餅
  • 茶走
2024-06-13 378 浏览
主打食蕃茄湯底, 味道正正常常, 試下無妨 食物 : 熱溶芝士厚切牛舌刀削麵+忌廉蟹肉薯餅+甜品+檸檬百香果凍花茶 晚市套餐 $118 ~ 牛舌厚切, 質地幾淋, 湯底蕃茄味濃偏咸, 蟹肉餅炸得香口, 唔油膩, 甜品是蛋糕仔一件, 味道普普通通, 飲品味道偏淡 環境 : 店內乾淨 服務 : 店員唔多想回答問題, 鄰座想叫代下單, 店員指定要用QR code落單 價錢 : HK$118 (無加一服務費)
主打食蕃茄湯底, 味道正正常常, 試下無妨
環境 : 店內乾淨
價錢 : HK$118 (無加一服務費)
熱溶芝士厚切牛舌刀削麵套餐
2024-05-31
2024-06-10 1216 浏览
我哋經常喺新蒲崗食嘢, 但甚少去Mikiki嗰邊. 有次夜晚經過見到呢間餐廳以蕃茄為主題, 從佈置裝修到顏色都環繞住蕃茄, 連個名都叫做red object🍅作為一個蕃茄迷, 馬上就俾佢吸引到, 二話不說就入咗去. 餐廳內客人唔少, 但座位做到寛敞舒適. 呢度主要供應麵線同米飯定食. 每日新鮮熬製嘅蕃茄湯底🍅🍅🍅係呢度最大賣點, 湯底滿滿蕃茄蓉, 真材實料✨每個套餐都包埋小食甜品飲品, 小食方面都有好多選擇, 可以按照個人口味挑選✨🐮特級牛魔王套餐-麻辣番茄湯小辣🌶️ 配上海麵特級牛魔王麵係餐廳招牌之一. 手打麵線彈牙有咬口, 配菜有牛肩胛同牛𦟌. 牛𦟌足料厚實有嚼勁, 一口咬落去就係爽💆🏻‍♂️牛肩胛肉質軟熟, 配埋薄薄脂肪夾喺中間, 比例剛好, 而且牛肉味好突出. 湯底我加咗蛋花, 令湯頭更濃稠, 成碗麵線色彩更鮮豔, 食欲大增⏫️🐔炭火香脆嫩雞扒-溫泉蛋🥚 配葛絲麵如果你係肉食愛好者, 呢度嘅雞扒套餐絕對係你另一個最好嘅選擇. 雞扒每啖咬落去都充滿著炭香嘅誘惑❣️外皮酥脆得嚟肉質keep到柔軟juicy. 雞扒份量十足, 足足有六塊, 飽到喊🥹特別之處在於我哋配咗葛絲麵, 麵質類似薯粉,

🐮特級牛魔王套餐-麻辣番茄湯小辣🌶️ 配上海麵

🐔炭火香脆嫩雞扒-溫泉蛋🥚 配葛絲麵
如果你係肉食愛好者, 呢度嘅雞扒套餐絕對係你另一個最好嘅選擇. 雞扒每啖咬落去都充滿著炭香嘅誘惑❣️外皮酥脆得嚟肉質keep到柔軟juicy. 雞扒份量十足, 足足有六塊, 飽到喊🥹特別之處在於我哋配咗葛絲麵, 麵質類似薯粉, 透明而滑溜, 意外與雞扒完美夾配

聽店員講, 原來cwb同九龍灣都有分店🫰🏻食lunch又多個選擇🍅

💛個人必食推介: 特級牛魔王, 炭火香脆嫩雞扒套餐

返食指數: 🥑🥑🥑🥑(5🥑滿分)

#特級牛魔王套餐配上海麵 ($134)
#炭火香脆嫩雞扒配葛絲麵 ($132)
#秋葵 ($12)
#野生雜菌 ($18)

@redobjectss

📍蕃茄仔 (新蒲崗)
新蒲崗太子道東638號Mikiki LG樓LG7A號舖

📍蕃茄仔 (銅鑼灣)
銅鑼灣希雲街5號地舖

📍蕃茄仔 (九龍灣)
九龍灣常悅道21號EASTMARK1樓7號舖

#instafood #instafoodie #foodiegram #drinkdrinkeateatuide #drinkdrinkeateatguy #大子道西 #mikiki #新蒲崗 #啟徳 #新蒲崗美食 #食好西
  • 特級牛魔王
2024-06-07 383 浏览
食蕃茄嘅愛好者一定要黎,喺香港真係好難搵到好食嘅蕃茄湯底餐廳🙌芝士澳洲和牛漢堡葛絲,使用特級澳洲和牛,所以製成伊肉汁特別多,配埋燒過既半溶芝士,一啖芝士一啖牛肉,好夾呀❤️❤️而葛絲吸收哂蕃茄嘅濃郁味道,另外再加咗蛋絲喺蕃茄度,多重口感🤩特級牛魔王,呢個一上枱真係好震撼,有牛肩胛,和牛腱,厚切牛舌,牛骨髓,我最欣賞嘅係厚切牛舌,真係厚身得來咬落去仲係嫩嫩的😙刀削麵,煙煙韌韌,配上溫泉蛋嘅蕃茄湯,好正呀!最後既忌廉蟹肉薯餅好脆口,薯味creamy😝聽説台瘋奶茶🥤是必嗌的,果然係睇得又飲得呀❤️

2024-06-04 413 浏览
嚟到蕃茄仔當然要試吓佢哋嘅蕃茄湯底麵食,這個自家製蕃茄湯底,非常清香蕃茄味,酸甜味道平衡,少少杰有啲質感,當湯飲都唔覺得膩,做得好出色非常吸引,而他們晚餐都送甜品,一件Tiramisu蛋糕,亦包飲品,價錢$70起,好抵食。◇ 牛魔王(雙拼)牛魔王應該係餐廳必食,有兩款,雙拼同特級,牛肩胛同牛𦟌必有,特級多咗厚切牛舌同牛骨髓,小編冇貪心揀咗雙拼,牛𦟌爽腍剛好,牛肩胛有濃厚牛肉味,麵揀咗刀削麵,爽口彈牙,仲額外叫咗65度溫泉蛋同忌廉蟹肉薯餅,溫泉蛋混合在湯底味道更好,而蟹肉薯餅炸皮唔厚,蟹肉濃郁。◇ 慢火豬軟骨另一款嘅麵底揀咗米製通粉拌櫻花蝦,冇失望之餘仲要有驚喜,櫻花蝦濃香味令蕃茄湯底味道進一步提升,小編更額外加香滑蛋花,真係冇得輸,正到暈,好似湯底先係主角,不過豬軟骨都一樣出色,好腍好入味

◇ 牛魔王(雙拼)

◇ 慢火豬軟骨
65度溫泉蛋
忌廉蟹肉薯餅
Tiramisu蛋糕
65度溫泉蛋
忌廉蟹肉薯餅
Tiramisu蛋糕
2024-06-02 319 浏览
以前去九展睇show會食一間蕃茄濃湯麵餐廳,最近佢哋喺新蒲崗Mikiki都開咗分店😍好近我屋企可以成日去食!餐廳除咗主打蕃茄濃湯麵之外,仲有滷肉飯同埋各款小食。晚市套餐非常抵食!《自家鮮製番茄濃湯麵 晚市套餐》▫️自選一款餸▫️可選麵底:上海麵|刀削麵|葛絲|稻庭烏冬|米製通粉櫻花蝦▫️自選一款配料或小食▫️甜品及飲品✰豚三寶 $140▫️有豬扒、豬軟骨、豚片。一次過試晒三款🤩啱晒多心嘅人😎▫️佢哋嘅蕃茄濃湯依然好濃郁,保持到總店水準。▫️自選小食或配料,我揀咗加特濃煙燻芝士落個麵度🧀同蕃茄湯底好match!好邪惡🤤✰牛魔王(雙拼) $134▫️自選牛類兩款,揀咗牛肩胛、和牛𦟌,牛類都好軟熟幾好食。▫️我哋兩個都揀咗刀削麵,幾煙靭有咬口。▫️是日甜品係意大利芝士蛋糕仔,唔係好甜幾好食。▫️檸檬百香果花茶,清淡茶味唔會好甜。▫️小食揀咗忌廉蟹肉薯餅 🤩必食⭐️ 炸得香脆入邊好Creamy!✰媽媽手工餃(3粒) $22 ▫️追加小食,餃子皮都幾滑,餡料豐富。💵2人食👩🏻‍🤝‍👨🏼人均$150
好近我屋企可以成日去食!

《自家鮮製番茄濃湯麵 晚市套餐》
▫️自選一款餸
▫️自選一款配料或小食
▫️甜品及飲品

✰豚三寶 $140
▫️有豬扒、豬軟骨、豚片。一次過試晒三款🤩啱晒多心嘅人😎
▫️佢哋嘅蕃茄濃湯依然好濃郁,保持到總店水準。

✰牛魔王(雙拼) $134
▫️自選牛類兩款,揀咗牛肩胛、和牛𦟌,牛類都好軟熟幾好食。
▫️我哋兩個都揀咗刀削麵,幾煙靭有咬口。
▫️是日甜品係意大利芝士蛋糕仔,唔係好甜幾好食。
▫️檸檬百香果花茶,清淡茶味唔會好甜。

✰媽媽手工餃(3粒) $22
▫️追加小食,餃子皮都幾滑,餡料豐富。

💵2人食👩🏻‍🤝‍👨🏼人均$150
2024-05-31 247 浏览
刀削麵不彈,湯底普通,牛展一大舊又唔切開,牛舌還可以不過太厚,加12蚊芝士得小小。得兩塊牛肉好食,148這個餐完全不值,建議食牛肩麵個餐可能較好,不會再幫襯。性格比不高😩
2024-05-23 1164 浏览
對於蕃茄控的我而言, 剛巧看到Mikiki有蕃茄仔就二話不說走進餐廳 😆 八時左右客人也不算少, 基本上是滿座的 😊 餐廳提供不少晚餐款式, 除了蕃茄湯類還有拌麵, 在我而言來這裡重點就是蕃茄湯, 朋友雖然認同卻選擇了其他種類 😅特級牛魔王 $172上面已說了, 麵底可選擇招牌麻香拌麵 (加$3), 而我則選擇了讚岐烏冬 (加$8), 牛魔王包括牛肩胛, 和牛𦟌, 厚切牛舌和牛骨髓, 絕對是牛魔王之選 🤩 不得不讚厚切牛舌, 煎得非常香口, 醃料份量恰當, 口感像極煎午餐肉! 😋 中心部份稍微煙韌, 外脆內軟。牛𦟌比較軟淋, 內含少量膠質。牛骨髓牛味最重, 能嚐到其油香。另外湯底用蕃茄長時間淆製而成, 酸中帶甜, 味道濃厚而不太稠 😋熱溶芝士厚切牛舌 $121朋友選擇了拌麵, 跟蕃茄烏冬相比比較油膩, 輕微的麻辣味, 我覺得味道上可以再濃一點。而這件牛舌會比較有牛舌的口感, 充分感受舌的厚度和煙韌度 🙃 要知道我不愛牛舌主因就是其口感, 所以整體我都覺得蕃茄湯底較出色 👍🏻我們還加了兩件忌廉蟹肉薯餅, 炸粉不厚, 薯餅內非常軟滑, 加了點蟹肉, 所以會吃到其鮮味。另外每個晚餐都有一件T

特級牛魔王 $172

熱溶芝士厚切牛舌 $121

熱溶芝士厚切牛舌

我們還加了兩件忌廉蟹肉薯餅, 炸粉不厚, 薯餅內非常軟滑, 加了點蟹肉, 所以會吃到其鮮味。另外每個晚餐都有一件Tiramisu, 口感比想像中幼滑 ☺️ 餐廳食物質素很好, 但其中一位比較年輕的職員一直都黑著面的, 態度真係一般。

2024-05-17
熱溶芝士厚切牛舌
📍新蒲崗太子道東638號Mikiki LG樓LG7A號舖📍銅鑼灣希雲街5號地舖📍九龍灣常悅道21號EASTMARK1樓7號舖*▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️今日到訪呢間蕃茄仔已經有三間分店,以每日新鮮熬製嘅濃郁嘅蕃茄湯作賣點,湯頭非常吸引😍✨炭香脆嫩雞扒|65度溫泉蛋|特濃煙燻芝士|刀削麵|麻辣蕃茄湯湯底中辣食湯麵必點麻辣蕃茄湯,湯底顏色鮮艷,味道濃郁,雞扒勁有炭香味,外皮好脆口,而雞扒入口亦軟腍,好食!我哋仲加配咗溫泉蛋同特濃芝士,雖然配搭非常邪惡,芝士味極濃,不愧為「特濃」,係勁加分🫶🏻 推薦!✨熱熔芝士厚切牛舌|65度溫泉蛋|上海麵除咗雞扒,仲叫咗厚切牛舌,牛舌共有三大片,口感比較軟腍,不甚有咬口,比較之下,個人比較推薦雞扒多啲🫶🏻 朋友叫嘅係蕃茄湯,同樣湯底非常濃郁,非常不錯。✨忌廉蟹肉薯餅忌廉蟹肉薯餅味道不錯,入口熱辣辣,忌廉蟹肉口感細嫩。✨香脆炸餃子香脆炸餃子值得推薦!上枱時都係熱辣辣,而且外皮非常香脆,餃子餡味道不錯。✨麻香牛展麻香牛展亦係小食之一,味道香而帶點麻辣,非常開胃。✨廣島吉列蠔吉列廣島蠔有三件,炸皮香脆而且唔厚,吉列蠔味道正常,不錯☺️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
📍新蒲崗太子道東638號Mikiki LG樓LG7A號舖
📍銅鑼灣希雲街5號地舖
📍九龍灣常悅道21號EASTMARK1樓7號舖*

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

✨熱熔芝士厚切牛舌|65度溫泉蛋|上海麵

✨忌廉蟹肉薯餅
忌廉蟹肉薯餅味道不錯,入口熱辣辣,忌廉蟹肉口感細嫩。

✨香脆炸餃子

✨麻香牛展
麻香牛展亦係小食之一,味道香而帶點麻辣,非常開胃。

✨廣島吉列蠔

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
2024-05-13 191 浏览
蕃茄仔主打自家鮮製蕃茄濃湯,各款配料,麵底組合十分吸引。我同朋友見到佢嘅晚市套餐,非常抵食,包括主食,甜品小食飲品,一次過滿足晒所有要求。特級牛魔王配刀削麵一碗可以試齊哂咁多款叫,最特別最吸晴就係原條牛骨髓,夠哂霸氣。火槍燒一燒加小少少鹽胡椒已經好好味。另外,我最鍾意就係和牛展,入口即溶。蕃茄湯底亦都係招牌,茄味夠哂濃,配刀削面掛哂湯咁食,正!豚三寶配招牌麻香拌上海麵豚肉好有油香,另外加咗少少錢轉左麻香撈面,真係好有驚喜,花椒嘅麻好過癮,撈面特別開胃,如果兩個人嚟食真係一個轉呢個,咁就又可以食到蕃茄濃湯又可以試到呢個面。睇返完來分別有3間分店新蒲崗太子道東638號Mikiki LG樓LG7A號舖銅鑼灣希雲街5號地舖九龍灣常悅道21號EASTMARK1樓7號舖*】

特級牛魔王配刀削麵

豚三寶配招牌麻香拌上海麵