发觉北角汇都几多吸引既餐厅,今次黎到商场既1楼觅食,呢间川菜店出名食酸菜水煮鱼🐟 好有惊喜既系门面好有日式感觉🏮浅木色装修成个感觉好舒服好干净,吊灯都相当有特色,完全唔似平时川菜馆既风格!👍🏻晚市2-3人套餐 (5道菜),由$378-$428不等,套餐包括: 1️⃣一个自选汤底锅物 ➕ 2️⃣自选凉菜 3️⃣自选小菜 4️⃣椰香BB鸽 5️⃣白灼时蔬凉菜&小菜各自都有成12款比你仼拣,最正系拣咩唔洗再睇价钱❤️ (📋menu系最后张图for大家参考🥰)我拣佐$428 水煮汤石斑鱼既套餐❗️自选汤底锅物: 🔸水煮汤石斑鱼 汤底有酸菜汤/水煮汤/蕃茄汤,除佐蕃茄都可以拣大中小辣,今次试下呢到既水煮汤小辣😍 佢有个火系下面暖住坐几耐都唔怕冻晒🥰 辣度刚刚好唔会觉得太热气,石斑鱼好足料大大旧,入面既宽粉相对厚身但口感非常好👍🏻 另外仲有芽菜、豆皮、莲藕!自选凉菜:🔸蒜泥白肉 卖相好吸引算系几精致😉 唔会过分强劲蒜味,虽然红卜卜但只系小小微辣,冻冰冰夹埋青瓜食落好清爽开胃❤️自选小菜:🔸蒜茸烤鲜鲍鱼仔(6只)小菜呢到绝对系选择困难症人士既困扰,样样都好吸引都唔知点拣好😵‍💫 我又想食干烧虾脆面、老干妈五层肉,不过最终都系

1️⃣一个自选汤底锅物 ➕

我拣佐$428 水煮汤石斑鱼既套餐❗️

自选汤底锅物:
🔸水煮汤石斑鱼

自选凉菜:
🔸蒜泥白肉

自选小菜:
🔸蒜茸烤鲜鲍鱼仔(6只)

小菜呢到绝对系选择困难症人士既困扰,样样都好吸引都唔知点拣好😵‍💫 我又想食干烧虾脆面、老干妈五层肉,不过最终都系拣佐海鲜,有成6只新鲜鲍鱼仔😍 虽然小小韧,但真系好难得食川菜都有鲍鱼食下👍🏻

🔸椰香BB鸽(1只)

呢个我重点推介‼️我一拎上手,喂心谂点解有阵格仔饼/鸡蛋仔既味,原来系佢椰香既味道,成件事觉得好特别又好夹🙊 食落去有轻轻奶香咁,仍然好带有格仔饼味,但又确实食紧乳鸽有乳鸽香,同埋整得好脆皮!整体系劲好食,我特登留佐件临尾先食👍🏻 唔洗点准盐都得

🔸白灼时蔬

食佐辣嘢同肉类食啲生菜清下油腻感,完美!

▪️整体黎讲,呢个2-3人餐我觉得系for 2人,可能我大食积,2个人食完都冇乜好饱既感觉,觉得差碗白饭送下水煮鱼应该几正🤣 食物质素无论卖相同味道都相当好,而且环境真系好舒服,服务态度都非常好👍🏻 会想再回访!