2021-06-14
东荟城之前装修过,开左个好大既「名店仓」,但一直都未有机会去行。今次同朋友过东涌行街,顺便试下佢啲新餐厅。Banchan and Cook系主打韩式fusion菜既cafe,行过俾餐牌吸引左,决定入去试试两个人总共嗌左两主菜+一小食+一甜品+两杯野饮。首先系佢招牌菜式既蛋包饭,上枱既时候会主动帮你切开,只蛋非常嫩滑,里面仲保留到半熟既蛋浆,系我中意既口感!隔离配上两大旧包住五花肉既原片泡菜,泡菜可以连饭或者五花肉一齐食都得,不过如果啲泡菜可以剪细块少少就更加好了(会方便啲食)~另外一样推荐既系炸鸡,酱油蒜头味唔辣,咸香适中,里面既肉亦都嫩滑,好食芝士泡菜紫菜包饭,芝士份量十足,多到完全见唔到底下既泡菜kimbap,味道都不错,不过嗌完先发觉成餐太多淀粉质(饭),所以食完有少少「济」lol甜品系烤朱古力棉花糖,棉花糖烤到半溶状态,连埋消化饼一齐食,几好食,不过都系留意份量有点多,两个人食到最后超饱哈哈哈最后两杯野饮,伯爵茶鲜奶咖啡,朋友话都OK;玫瑰红桑子沙冰比较清新,同真系饮到有淡淡玫瑰花香,适合同油腻野一齐食,有「消济」作用。整体呢餐都满意,食物质素不错,环境舒服,枱同枱之间隔得好开
两个人总共嗌左两主菜+一小食+一甜品+两杯野饮。
整体呢餐都满意,食物质素不错,环境舒服,枱同枱之间隔得好开,坐得好自在,如果系同朋友倾计HEA的话都几适合~