2023-08-18
好耐冇去café打卡喇!呢间座落系二级历史建筑里面,环境都几隐蔽🚪,招牌既蛋包饭今次太饱就冇试到,净系试左甜品,一样好值得推荐俾大家👍🏻👍🏻!推荐指数:🐷🐷🐷🐷(5分满分)(原因:环境舒服,苹果批必试,会回访)🍎Apple Pie with Ice Cream 𝐇𝐊𝐃 128其实我系为左呢个苹果批所以特登的🐷陪我去食,果然冇令我失望🤩!苹果批焗得超酥脆,好松化,里面苹果蓉足料又香甜,仲加入提子干,完全唔腻,我自己都可以啪成个🤤🤤。要小心唔好直接摆入口👄,辣嘴仔架,所以蘸上云呢拿雪糕同cream,🍦冰火两重天既口感,暂时冇任何其他一个苹果批可以比得上🤫!🍰Hojicha Cake Roll 𝐇𝐊𝐃 62蛋糕体湿润,焙茶cream顺滑香浓,有茶香🍵,系一个好味既蛋卷,但称唔上惊艳~☕️Lotus Latte 𝐇𝐊𝐃 54一上台就被佢个杯吸引到,同店内既复古装修好衬🫶🏻!Latte完美呈现lotus饼干既焦糖咖啡味,蘸上随杯附上既lotus饼干,perfect~🍵Iced Matcha Latte 𝐇𝐊𝐃 59抹茶就叫左冻的,上面铺满一层cream,口感好smooth,cream比较稀,不太甜
推荐指数:🐷🐷🐷🐷
(5分满分)
(原因:环境舒服,苹果批必试,会回访)
🍰Hojicha Cake Roll 𝐇𝐊𝐃 62
☕️Lotus Latte 𝐇𝐊𝐃 54
🍵Iced Matcha Latte 𝐇𝐊𝐃 59
抹茶就叫左冻的,上面铺满一层cream,口感好smooth,cream比较稀,不太甜,抹茶亦唔会过份苦涩
环境:最吸睛既一定系门口既榻榻米,不过今次坐唔到。但好好彩都俾我地坐到店内第二个打卡位😬,后面既mosaic窗影相好靓。空间感亦够大,非常舒服😌