香港无嘢多,林林总总嘅coffee shops就最多~但要数我心目中珍藏最爱嘅咖啡店一定要数 coffeelin 今次路过去坐下又顺便食埋午餐,试咗好多嘢。首先一定讲咖啡先,佢嘅咖啡豆全部嚟自意大利北部品牌Griso,确保每一位客人都可以品尝传统正宗意式咖啡,今次叫咗latte同dirty,都够胆讲系我喺香港数一数二饮过最香浓嘅选择!而食物方面终于试咗甜品Affogato,配左我自选嘅开心果Gelato系意想唔到嘅夹!另外都系第一次试嘅homemade burnt cheesecake都系超惊喜之作,口感够棉,芝士味够足!另外brownies一如既往咁高质,而Salami Panini 个面包够脆卜卜,配咗salami同火腿,好满足又饱肚!