2023-06-19 136 浏览
机缘巧合⏱有机会尝试人生第一次嘅品酒🍷workshop啦咁其实品酒🍷嘅精髓原来唔止系酒🍷仲有要衬咩野食🥩都好讲究作为一个0识嘅新手梗系食住听👂🏼听住食😋再食住饮靓酒🍷啦 呢一间西餐厅本身有两层,空间够晒又方便包场,喺旺角闹市中间唔会好难揾而野食方面都真系唔差🍷Caprese Salad个mozzarella cheese波波个奶香本身都重,饮完相应嘅酒再食个尾韵会再拉长左,好得意😂本身个菜都新鲜,个陈醋都系甜甜酸酸开胃,份量啱啱好开胃舒服 🍷牛扒佢呢个牛扒个肉质几嫩,熟度亦都啱要求,但系我摆耐左先入口所以个肉汁唔系好明显🤓反而下面个薯蓉真系好silky好顺滑,值得一赞 🍷柠檬挞佢系一个好酸好酸嘅柠檬挞😂唔知系咪咁先叫正宗不过醒酒一流😂🍋𠮶日其实最后都系试酒品酒为主,纯粹系途中发现个餐厅食物嘅水准真系唔错,所以顺便推荐大家去试试👍🏼肥仔指数:🐒🐒🐒🐒/5🐒满分 #foodiehk #food #黄店 #肥仔觅食 #食物 #hongkong #黄色经济圈 #hkig #Instagram #食家 #食评 #香港 #香港人 #hker #hkfoodie #delicious #foodbl
机缘巧合⏱有机会尝试人生第一次嘅品酒🍷workshop啦
咁其实品酒🍷嘅精髓原来唔止系酒🍷仲有要衬咩野食🥩都好讲究
作为一个0识嘅新手梗系食住听👂🏼听住食😋再食住饮靓酒🍷啦
而野食方面都真系唔差

🍷Caprese Salad

🍷牛扒

🍷柠檬挞

肥仔指数:🐒🐒🐒🐒/5🐒满分

#foodiehk #food #黄店 #肥仔觅食 #食物 #hongkong #黄色经济圈 #hkig #Instagram #食家 #食评 #香港 #香港人 #hker #hkfoodie #delicious #foodblogger #mozzarellacheese #steak #mashpotato #capresesalad #lemontart #芝士 #cheeselover #winetasting #品酒 #labeatbistro #柠檬挞 #牛扒 #finedining