2022-12-15
▫️碎葱吞拿鱼茸海胆最中饼呢个最中饼真系几有创意、特色,从来无谂过刺身可以咁样配搭,用个花型既脆脆饼夹住,唔洗食重淀粉质既寿司饭之余,又可以令海胆同吞拿鱼茸提供到另一种口感,入面仲加左少少三文鱼籽同埋紫苏叶,提升左整个味道。▫️芝士鳗鱼卷一啖摆入口,好浓郁既芝士味,幸好中间夹左丝丝青瓜,刚好可以中和芝士既油腻感▫️油甘鱼刺身& 日本活赤贝一款林身既刺身加埋一款爽口既刺身,系夹既,食落又有鲜味,并唔系d雪左好耐既刺身▫️烧帆立贝 &烧牛舌大大只连壳装住d酱汁一齐上,牛舌好厚身又一d都唔难咬,咬入去仲有d汁渗出黎,总括d烧物唔会烧到太干身呀▫️大葱鸡肉串大葱成为左亮点,佢一层层都沾了酱汁,食落去成粒都好juicy▫️滑蛋吉列猪柳饭唔好谂住系好普通既滑蛋饭,厨师好有花思处理个sauce,又有少少酸酸地既味道弹出黎,令到你唔会饱饱滞滞咁,旁边洒上脆脆片,去到最后一道菜,仲可以提起番个食欲真系唔容易,我地竟然仲可以清哂成碟饭,平凡之中带点不平凡。最后仲有芝麻雪糕同埋姜汁豆腐雪糕,两只味道都好浓郁,但我好钟意姜汁豆腐呀,少见d,有记忆点。
▫️芝士鳗鱼卷
▫️油甘鱼刺身& 日本活赤贝