2021-02-21
最近去咗呢间好有质感嘅cafe, 装潢用上我好钟情嘅云石, 仲有砖红色圆拱门, 好岩打卡, 我咁岩著咗红白色衬左佢个呢间店嘅色tune?! xd🤣🤣📸成日好惊cafe卖点只剩下打卡, 而呢间野食都唔错, 价钱又合理, 坐位都松动, 我拣咗坐window seat云石长bar台, 岩晒2-3个人吹水食野!👍🏻🔹 Carbonara 厚切意大利烟肉配卡邦尼意粉 ($95)有别于普遍食开嘅Carbonara, 烟肉系厚切, 好香好有咬口, 意粉硬度岩岩好, 酱汁好creamy, 啖啖意粉都有浓郁嘅cream sauce, 不过最好尽快食, 食得耐但就会易结起一粒粒~🔸 青酱鸡扒沙律 ($79)平时我比较少食salad, 见呢款多人推介就试下, 一上枱已经见到劲大碟, 份量巨多, 鸡扒好嫰, 冇雪藏味, 同唔嚡口, 配上青酱酸酸地好夹好开胃, 性价比好高!🔹 西多士伴鲜浆果雪糕配枫糖浆 ($69)同茶记西多争好远, 佢系中间夹咗士多啤梨酱, 西多士煎到好香又唔腻, 咬落好松软, 配埋朱古力雪糕同枫糖浆食, 有唔同层次嘅味道! 🔸 𝐄𝐚𝐫𝐥 𝐆𝐫𝐞𝐲 𝐂𝐡𝐨𝐜𝐨𝐥𝐚𝐭𝐞 (Large $46)第
🔸 青酱鸡扒沙律 ($79)
🔹 西多士伴鲜浆果雪糕配枫糖浆 ($69)
第一次饮朱古力加埋伯爵茶, 朱古力浓得黎又唔会死甜, 又唔会蓝过伯爵茶香
🔹 Iced Latte ($45)
对咖啡冇特别偏好, 正常发挥, 几有咖啡香又唔会苦, 饮得耐咗就算溶咗冰都唔会淡味, 顺带一提, 其中一位店主系有专业认可资格的杯测师, 店内采用嘅咖啡豆都系佢亲自选择和炒制, 咖啡控值得一试!
💡P.S: 当日星期六1:30pm左右去到, 唔算太多人, 2点半后开始有7-8个人排队~