🥂𝐒𝐞𝐜𝐨𝐧𝐝 𝐃𝐫𝐚𝐟𝐭💛• 今次嚟到话要铜锣湾大坑嘅𝐒𝐞𝐜𝐨𝐧𝐝 𝐃𝐫𝐚𝐟𝐭🍻其实bookmark咗好耐但因为觉得好远所以一直都冇去食到🥺今次的起心肝决定去试吓!餐厅装修好特别 有旧香港嘅特色 但中间有个好抢眼嘅调酒bar位🍺个感觉好中西合璧🤣————————————————❶ 大坑薯条 𝐓𝐚𝐢 𝐇𝐚𝐧𝐠 𝐅𝐫𝐢𝐞𝐬 $𝟕𝟖大坑薯条绝对系必嗌之选✨系依度嘅signature🍟有孜然、高菜和干椒🌶薯条新鲜炸起 炸得香脆 成碟薯条都铺满孜然粉 带啲微微嘅辣味🤪上面铺咗少少高菜 味道酸酸地有啲似酸菜 配埋薯条食出奇地夹🌟除咗本身调味之外 仲有个酱汁应该系普通千岛酱😋但系佢地自己加咗啲洋葱碎、basil 和少少酸豆!欣赏佢哋自己条配酱汁嘅心思💛 依款薯条送酒食啱啱好 会令人越食越上瘾😍❷ 熏牛治 𝐑𝐞𝐮𝐛𝐞𝐧 $𝟏𝟔𝟖个人真系好钟意依款🤣💛包用咗黑麦酸种包 咬落够晒烟烟韧韧 而且充满麦香 加上有烘底 所以外皮有少少香脆✨入边包住熏牛、瑞士芝士、腌菜和姜汁😋特别欣赏佢烟熏味好出 同时又唔会遮盖咗牛肉味‼️加上牛肉生熟度啱啱好 而配菜够晒新鲜 咬落仲系好脆 同埋应该仲有啲酸瓜碎 令到个包冇咁油腻
🥂𝐒𝐞𝐜𝐨𝐧𝐝 𝐃𝐫𝐚𝐟𝐭💛

————————————————

❶ 大坑薯条 𝐓𝐚𝐢 𝐇𝐚𝐧𝐠 𝐅𝐫𝐢𝐞𝐬 $𝟕𝟖

❷ 熏牛治 𝐑𝐞𝐮𝐛𝐞𝐧 $𝟏𝟔𝟖

入边包住熏牛、瑞士芝士、腌菜和姜汁😋特别欣赏佢烟熏味好出 同时又唔会遮盖咗牛肉味‼️加上牛肉生熟度啱啱好 而配菜够晒新鲜 咬落仲系好脆 同埋应该仲有啲酸瓜碎 令到个包冇咁油腻 同时丰富咗口感✨不过可惜唔系好食得出芝士味 但系整体嚟讲食完都已经觉得好满足🥰
我就咁同人share咗一半都已经觉得好饱🙊因为真系好大份好足料😚keep住食到底都仲有配料😍

❸ 热浪软壳蟹 𝐇𝐞𝐚𝐭 𝐖𝐚𝐯𝐞 𝐒𝐨𝐟𝐭 𝐒𝐡𝐞𝐥𝐥 𝐂𝐫𝐚𝐛 $𝟖𝟖

有三只大大只嘅软壳蟹🦀上面有啲辣粉和薯片碎 真系好似热浪🤣炸得啱啱好 入面都仲有啲软壳蟹肉汁!最欣赏佢入边加咗埋紫苏叶一齐炸 作用中和返软壳蟹嘅寒凉✨呢款都好啱用嚟送啤酒🍻

➍ 飞云 𝐅𝐥𝐞𝐞𝐭𝐢𝐧𝐠 𝐂𝐥𝐨𝐮𝐝𝐬 (𝐌𝐞𝐝𝐢𝐮𝐦) $𝟔𝟑
【酒精度:4% 苦度:8】

味道比较清爽 特别加入柑橘橙皮以及新鲜磨制的芫荽籽 所以唔太苦 适合啲平时唔饮开酒嘅女仔✨

❺ 𝐋𝐢𝐤𝐞 𝐓𝐡𝐞 𝐖𝐢𝐧𝐝 (𝐌𝐞𝐝𝐢𝐮𝐦) $𝟕𝟎

饮落有好丰富嘅果香 有芒果、柑桔和桃香😍饮落有好多层次变化✨

总括嚟讲个人好钟意佢嘅大坑薯条和熏牛治✨依间餐厅会再继续帮衬 因为食物质素高 而且款式特别 环境舒服 性价比高😋下次会再试多啲其他唔同款式😍希望继续有惊喜‼️
————————————————
🌟欢迎留言话俾我哋知你哋食完嘅𝐟𝐞𝐞𝐝𝐛𝐚𝐜𝐤🥰