【大埔区】【阿部屋日式板烧.豚肉专门店】我呢排唔系好舒服,所以入咗大埔睇医生,睇完就去揾啲嘢食。好耐冇喺大元邨个平台度揾食,见有啲时间就上去八卦吓。望到呢间我未写过,姑且一战。又咁讲,𠮶真系平日下午,个头除咗啱啱放学嘅小学生同埋啲家长之外,根本就冇乜人,间餐厅都系。我入到去叫个「午市之定食」,因为冇下午茶,不过叫嘅系 $58 嘅「香川烧鲭鱼」,仲配埋「面豉汤」、「日式蒸蛋」同「味素珍珠饭」,乜都有得食,呢个价钱都冇得要求啲乜。条鲭鱼我拣咗盐烧,觉得略咸,本身肉质同埋味道都唔差,系咸咗啲啫。其实碗面豉汤都几咸,反而个日式蒸蛋就完全冇味,奇怪。嘢饮我饮热「洛神花蜜」,我自己唔记得叫佢少甜,所以唔系好惯。跟住用 $62 叫碟「铁板烧牛舌」,仲贵过个午餐,不过质素 okay,冇令我失望。咁样夹埋食咗 $120,不收加一,系可以嘅。。。(地址:大埔汀角路10号大元商场平台F3&F4号舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #globaleats #tas

(地址:大埔汀角路10号大元商场平台F3&F4号舖)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #globaleats #tastyfood #followforfollowback #love #eat #openrice #instagram #xiaohongshu #1am大埔区 #大埔 #太和 #阿部屋日式板烧.豚肉专门店 #阿部屋日式板烧豚肉专门店 #阿部屋 #日式板烧 #午市之定食 #香川烧鲭鱼 #面豉汤 #日式蒸蛋 #味素珍珠饭 #洛神花蜜 #铁板烧牛舌 #1am1598 #1ambackup
5天前