2024-12-22
餐厅以高底闻名,咁啱圣诞节仲遇到大大棵圣诞树,环境气氛同服务都好好,而且餐点价钱唔贵,$500就食齐前菜、主菜、甜品同饮品,喺靓靓环境下慢慢坐,系庆祝圣诞嘅好地方。🌖川辣西瓜沙律 $108新奇配搭梗系要试下!川辣味道源自于酱汁,酱汁淋喺西瓜表面,味道唔会太刺激,而且西瓜多汁爽甜,令辣味更加温和更易入口;其中两件西瓜由爽脆青瓜包住,多左一份清新嘅感觉之余,口感上亦更具层次。🌖原只烤猪手 $218猪手好大只,绝对足够二人食用!上碟时已经切咗件,方便食用~猪手表面烤到脆卜卜,油份唔会太多,反而骨胶原嘅感觉更为强烈。猪手以外仲有西兰花🥦、甘笋、车厘茄、粟米等蔬菜,配菜可选薯条、薯蓉、薯仔沙律、忌廉焗薯等,一碟已经好饱肚。🌖特色木化石朱古力饼 $78蛋糕嘅朱古力味几浓郁,但又唔会太甜太腻。蛋糕面头嘅树皮系朱古力,造型细致,表面有条条木纹,口感特别,入口唔会即刻融化,反而真系有种树皮嘅口感,系份几特别甜品。🌖Orange Tonic Espresso $55🌖Strawberry Lemonade $55饮品味道味道唔假,仲饮到Strawberry Lemonade有粒粒士多啤梨籽; Orange
🌖川辣西瓜沙律 $108
🌖原只烤猪手 $218
🌖特色木化石朱古力饼 $78
🌖Orange Tonic Espresso $55
🌖Strawberry Lemonade $55
饮品味道味道唔假,仲饮到Strawberry Lemonade有粒粒士多啤梨籽; Orange Tonic Expresso分层明显啱晒打卡,味道方面都有惊喜,咖啡唔会太苦,同淡淡橙味非常夹,沟梳打水感觉清爽,同平时一般加奶嘅咖啡感觉非常不同。