呢间餐厅本身座位唔算多,所以提早几日打左电话黎book定位,平日lunch hour 12:45 full house架,好彩book左,咁就唔洗干等喇~^ↀᴥↀ^ 汁烧安格斯牛肉樱花虾拌煎茶泡饭 $138佢用既应该系牛板腱,即系牛肩胛骨上方的肉,每只牛大约只有两公斤既板腱肉,特色系中间有一条透明的嫩筋,脂肪比较少,肉质扎实,牛肉食落甜甜地好似寿喜烧汁既味道,饭底有汁,唔怕加左泡茶会冇味呀!加上樱花虾、紫菜同白芝麻,捞埋一齐食口感好丰富好满足σ(≧ε≦o) 咸甜咸甜,好味~^ↀᴥↀ^ 三文鱼松樱花虾腐皮拌玄米茶茶泡饭 $138用酱汁煮过既腐皮好甜好好味₍₍ ◝(●˙꒳˙●)◜ ₎₎ 腐皮下面收埋左块三文鱼,热辣辣既玄米茶倒落去既时候,腐皮既甜味带出左落个饭度,笃碎左个三文鱼,捞埋一齐,啖啖都好鬼满足 ʘ̥ꀾʘ̥^ↀᴥↀ^ 香草挪威烟三文鱼窝夫 $142因为有个为食朋友,所以加多份窝夫,本身都惊太饱架,不过一人一件都ko左 | •́ ◇ •̀ |佢个窝夫唔系实的的个只,属于轻身,空气感d既个种,虽然配左个蜜糖,但系我觉得就咁食仲好味,唔会好heavy,唔错~💜💜💜💜: 4ppl🧾$694

^ↀᴥↀ^ 汁烧安格斯牛肉樱花虾拌煎茶泡饭 $138

^ↀᴥↀ^ 三文鱼松樱花虾腐皮拌玄米茶茶泡饭 $138

^ↀᴥↀ^ 香草挪威烟三文鱼窝夫 $142
汁烧安格斯牛肉樱花虾拌煎茶泡饭
三文鱼松樱花虾腐皮拌玄米茶茶泡饭
香草挪威烟三文鱼窝夫

💜💜💜💜: 4ppl
🧾$694 + $69.4 (10% service charge)
💰Avg. spending: $191
📍太古太古城道18号太古城中心2楼211A号舖