2024-05-17
因为我同妈妈母亲节都忙,所以依家先有时间补祝母亲节,今次就拣咗依一间不单止环境好,食物仲要超级正的铁板烧他们最近做紧推广,有全日指定清酒免费任饮(因为妈妈唔饮酒,所以只有我一个人独享)今日呢一款清酒,饮落唔会太过辛口,配埋铁板烧一齐食刚刚好;另外惠顾午市套餐,均可以优惠价$80换购日本海胆杯(但因为我实在太饱所以冇叫到)而今次我哋拣咗午市套餐(星)一人前,唔好以为$380好少野食,我同妈妈两个人食到超级饱午市套餐(星)一人前 $380推荐指数💥:🌝🌝🌝🌝🌝沙律 沙律菜好新鲜,食落好爽脆,而且仲加左少少海菜,口感好特别,整体感觉开胃食紧沙律嘅同时,师傅就会将食材放喺我哋面前俾我哋打咗卡先,之后就会开始处理大虾师傅用盐同胡椒简单调味,都系已经好足够,肉质好弹牙爽口汁煮白鳕鱼配咗个洋葱汤(首先师傅会炒香啲洋葱,然后加入去个高汤到一齐加热),虽然洋葱味超浓,但系一啲都唔辛口,类近法式洋葱汤,但味道上会再平和啲师傅会将个鱼皮分开煎炸,一开始可以先食咗个鱼皮先,因为放耐咗便腍就冇咁好食,而鱼肉超级嫰滑,一啲都唔腥,配合洋葱汤一齐食,唔会太重口味,但也不需要再额外调味帆立贝师傅会首先煎香两边,食落带
午市套餐(星)一人前 $380
推荐指数💥:🌝🌝🌝🌝🌝
沙律
大虾
师傅用盐同胡椒简单调味,都系已经好足够,肉质好弹牙爽口
汁煮白鳕鱼
帆立贝
师傅会首先煎香两边,食落带少少外脆内软,再配上黑鱼子,带点咸香味道一绝✨
肉类方面可以选择美国牛肉厚烧、日本黑豚肉和美国牛肉薄烧(我哋都系拣咗美国牛肉薄烧)
我今次就拣咗五成熟,牛肉仲保持到鲜嫰,但又会带少许焦香,中间卷嘅葱蒜令到食落超级惹味,而且怕太过油腻的话,可以配旁边的芥末酱一齐食,中和油腻感
另外旁边炒熟嘅羽衣甘蓝,味道几特别,有少少近似芥兰,但冇咁苦涩
渍物
有我超钟意食嘅牛蒡渍😋
汤虽然系普通的面豉汤,但唔会太重口味,饮完个胃即刻暖返晒
樱花虾炒饭
每次食铁板烧就算几饱都好都一定要食炒饭,因为炒饭最可以反映到师傅嘅水准;呢个炒饭唔会炒得太干身,仲可以食到粒粒分明嘅效果,调味刚刚好,唔会太重味,但食到樱花虾嘅香味,仲要加埋一只煎蛋🤤笃穿咗只煎蛋,等啲蛋浆同炒饭捞匀一齐,好正
最后有雪糕或者咖啡,因为我真系太饱啦,所以就叫咗杯咖啡,味道都唔错
✨整体来讲,我同妈妈都觉得好正👍🏻佢哋除咗铁板烧之外,仲有寿司吧有omskase,另外如果系想私隐度高啲,佢哋都有铁板房可以book✨适合一大班人嚟食
佢哋仲有一个天灯墙可以许愿,超级适合嚟庆祝✨