2025-01-21
餐厅地点有点隐蔽, 私隐度高, 更设有户外花园, 系私人聚会好地方!室内环境舒适, 可以睇住铁板烧师傅预备同烹调食物, 用上高级新鲜食材, 简直系视觉同味觉上嘅一大享受!𝕀ℂℍ𝕀 𝕋𝔼ℙℙ𝔸ℕ𝕐𝔸𝕂𝕀 𝕊𝔼𝕋 (𝔽𝕆ℝ 𝟚)𓌉◯𓇋 海鲜沙律 × 日本果茄🥗沙律菜好新鲜, 里面有烟三文鱼同虾仁, 加埋沙律酱, 清新又开胃!𓌉◯𓇋 大虎虾以食用菊花🌼、玫瑰花瓣点缀🌹, 上枱前师傅已帮忙剥虾头, 方便客人食用, 相当贴心呢💕!虎虾大大只🦐, 肉质弹牙, 蘸上特制龙虾酱汁食用, 味道更有层次!𓌉◯𓇋 活南非鲍鱼鲍鱼口感爽弹, 再蘸上鲍鱼肝酱一齐食, 味道浓郁甘香𓌉◯𓇋 银鳕鱼🐟鱼皮烧至脆卜卜, 鱼肉好嫩滑, 旁边配上南瓜菠菜忌廉汁, 可以中和返银鳕鱼嘅油腻感𓌉◯𓇋 烟熏吞拿鱼脑天脑天肉系非常罕有嘅部位!先以烟熏方法处理, 铁板烧师傅建议我哋用生菜🥬、紫苏叶包住吞拿鱼脑天一齐食, 味道层次更丰富!吞拿鱼脑天充满烟熏香气, 鱼味浓厚, 肉质肥美软滑, 非常滋味!𓌉◯𓇋 美国薄烧或冲绳黑豚🥩牛肉油花分布均匀, 入口咀嚼即带出牛肉油脂香气, 肉质柔嫩, 里面包住芥末昆布、牛蒡渍, 旁边有盐渍昆布, 搭
𝕀ℂℍ𝕀 𝕋𝔼ℙℙ𝔸ℕ𝕐𝔸𝕂𝕀 𝕊𝔼𝕋 (𝔽𝕆ℝ 𝟚)
𓌉◯𓇋 海鲜沙律 × 日本果茄
𓌉◯𓇋 大虎虾
𓌉◯𓇋 活南非鲍鱼
鲍鱼口感爽弹, 再蘸上鲍鱼肝酱一齐食, 味道浓郁甘香
𓌉◯𓇋 银鳕鱼
𓌉◯𓇋 烟熏吞拿鱼脑天
脑天肉系非常罕有嘅部位!
𓌉◯𓇋 美国薄烧或冲绳黑豚
🥩牛肉油花分布均匀, 入口咀嚼即带出牛肉油脂香气, 肉质柔嫩, 里面包住芥末昆布、牛蒡渍, 旁边有盐渍昆布, 搭配牛肉一齐食, 别有一番风味!
𓌉◯𓇋 炒饭
师傅会喺饭上放一只用日本兰王蛋整嘅太阳蛋🍳, 呈半熟状态, 一笃开个蛋黄啲蛋汁就即刻流出嚟, 捞饭食真系好正啊🤤!炒饭粒粒分明, 特别有镬气, 蛋汁令到个炒饭更湿润, 充满蛋香, 令人一啖又一啖!
𓌉◯𓇋 大蚬舞茸菇清汤
汤底清甜, 充满舞茸菇嘅香气!
𓌉◯𓇋 砂糖多士
砂糖多士烧至超级香脆, 配埋雪糕一齐食, 香甜好吃😋!