今日去咗尖沙咀一間叫「Amelia Hong Kong」餐廳海鮮自助餐,餐廳最近新推出咗「Deluxe Unlimited Feast 無限豪華盛宴菜單」,有三個價位選擇,包括Basic 基本餐目、Premium 特級餐目同Prime 專尚餐目,我哋揀咗最高級嘅Prime,每位$698,兩小時內無限追加Basic同Premium餐單嘅所有菜式,仲可以任嗌A5 鹿兒島和牛西冷、A5 鹿兒島和牛柳同炭烤四頭野生鮑魚,而甜品就可以嗌招牌嘅開心果巴斯克蕉香芝士蛋糕,飲品就可以免費無限暢飲無酒精飲品,想無限暢飲酒精飲品嘅朋友就可以另外加錢。🍊 龍蝦今次我哋四個人一齊食Prime專尚餐目,只要要提前預訂,就可以免費獲贈凍法國藍龍蝦或澳洲龍蝦一隻,不過數量有限,送完即止。龍蝦尺寸幾大,蝦肉味道鮮甜,肉質爽口彈牙,仲有唔少蝦膏,絕對唔馬虎!🍊 炭烤四頭野生鮑魚鮑魚嘅尺寸都好大,炭烤完食落仍然保持到陣炭燒嘅味道,味道鮮甜而食得出食材嘅新鮮,口感彈牙,值得一嗌🍊 A5 鹿兒島和牛柳和牛柳肉味非常濃郁,齒頰留香,肉質結實而又唔韌,配上燒汁一齊食好夾,薯蓉非常幼滑🍊 開心果巴斯克蕉香芝士蛋糕外層有烤脆嘅焦糖帶

🍊 龍蝦

🍊 炭烤四頭野生鮑魚

🍊 A5 鹿兒島和牛柳

🍊 開心果巴斯克蕉香芝士蛋糕
外層有烤脆嘅焦糖帶來甜味同脆身嘅口感,內層有鬆軟幼滑嘅巴斯克芝士蛋糕口感,帶有濃郁嘅開心果果香,外脆內軟,口腔充滿着開心果同芝士嘅味道,口感層次味道豐富,係必嗌之選

📍尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈地下G63號舖
位置就腳:🍊🍊🍊🍊🍊