【尖沙嘴篇(ΦωΦ)甜品 - A Happy Pancake】系K11睇完戏饿饿地又唔想食太饱,就去食个pancake~对上一次食已经起码两年前,质素大不如前😭唔知系咪疫情关系,全部转晒即弃餐具(塑胶) 好唔环保😠除左唔环保之外以呢个价钱但系好似食紧外卖咁😭我觉得可以有更好既选择...服务方面系冇咩服务可言😂因为呢度不嬲都系自助bar自己serve自己~ 排队15分钟左右就入座,店内既pancake都系即叫即制,open kitchen可以睇到晒制作过程,确保新鲜、卫生~等紧个阵仲可以睇到pancake慢慢膨胀既过程都几疗愈既😂(无聊既话可以望下)^ↀᴥↀ^ 时令水果班戟 $112时令水果包括(西柚、苹果、香蕉、士多啤梨、波萝),d水果应该系兜左糖水,感觉有层糖系外面包裹住,但水果本身其实都甜,一般梳乎厘最讲究既系空气感,而呢度既pancake空气感唔算好多,但重蛋味~唔好睇佢细细份,其实好饱肚,鲜忌廉好绵滑,奶油感好满足💗mix埋水果一齐食就唔会太腻喇^ↀᴥↀ^ 宇治抹茶浓厚慕斯班戟 $112宇治抹茶🍵系我最钟意既味,所以必试!值得一赞系佢既抹茶芝士慕斯~抹茶味甘香浓郁,但系太细球

^ↀᴥↀ^ 时令水果班戟 $112
时令水果班戟

^ↀᴥↀ^ 宇治抹茶浓厚慕斯班戟 $112
宇治抹茶🍵系我最钟意既味,所以必试!值得一赞系佢既抹茶芝士慕斯~抹茶味甘香浓郁,但系太细球,唔够分落三块pancake度😭试管应该系糖浆,我觉得唔加都够味,如果你系甜甜控就加埋喇!加左d核桃落去我觉得都几match~
宇治抹茶浓厚慕斯班戟

^ↀᴥↀ^ 木薯 (珍珠) 皇家奶茶 $48
因为有人均最低消费,所以就order左杯饮品,木薯粉圆好烟un!皇家奶茶就一般喇,不过不失咁~
木薯珍珠皇家奶茶

💜💜💜: 3ppl
🧾$ 272 (no service charge)
💰Avg. spending: $ 91
📍尖沙咀梳士巴利道18号Victoria Dockside K11 Musea 2楼233A号舖
2022-07-24
宇治抹茶浓厚慕斯班戟