2024-01-15
【屯门区】【九份饱】真系好耐好耐冇同大家讲屯门区嘅餐厅,因为我嘅生活轨迹距离呢个地区愈来愈远。而呢日放假我就特登走入去揾吓嘢食,本身谂住喺屯门站再转轻铁求其揾个站落车再睇。点知去到𠮶阵已经肚饿,求其喺市中心搅掂件事算。喺屯门时代广场借个厕所,本身都未谂食乜,点知出到嚟就见到呢间台式餐厅。好似未见过呢间嘢嘅其他分店,睇餐牌先知佢仲有两间喺其他区。不过唔理佢啦,既然都喺度,又有啲肚饿咯,咁就唔好再周围望喇,入去坐低啦。一坐低,店员就问我系咪食下午茶,好啰,就食下午茶。两款「超值下午茶餐」都系卖 $39,我叫咗「A 餐」,首先上菜嘅系「盐酥鸡」。唔知系咪因为肚饿,所以觉得几好食,啲鸡粒炸完仲几嫩滑,个炸粉又唔算劲热气。跟住上「玉米芝士蛋饼」,都系可能因为肚饿,都觉得唔错,系佢碟底个辣酱有啲辣。嘢饮系配「珍珠奶茶」冇得改,有得改甜度同冰度,我都冇改就算喇。但系估唔到都唔差,唔系𠮶啲奶精奶茶。冇加一,真系 $39 埋单,抵。。。(地址:屯门屯合街2号屯门时代广场南翼L1楼22号舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #foo
(地址:屯门屯合街2号屯门时代广场南翼L1楼22号舖)
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am屯门区 #屯门 #九份饱 #超值下午茶餐 #盐酥鸡 #玉米芝士蛋饼 #珍珠奶茶 #1am1259 #1ambackup