2024-08-12
【屯门区】【叹捞】同田慈仁入咗屯门,走咗过嚟虹桥呢边觅食。见到呢间小店几好,感觉系啲街坊食堂,就入去试一试佢。我试碗 $56 嘅「禽叹捞」,佢有手撕鸡、鹅肾、烟鸭胸做𩠌,面底我拣唔辣嘅凉面,款式拣返「叹捞」,即系配上青瓜、芫茜、炸黄豆、炸花生、芝麻。食落几清新,有味得嚟唔会话太浓,啱啱好。嘢饮方面我就加 $12 试「自家龙眼水」,好饮,龙眼肉又多,用膳期间仲有顾客特登嚟买龙眼水。田慈仁就试 $62 嘅「蟹叹捞」,要鸡汤红薯粉,配莴苣、肉碎、炸黄豆、炸花生,佢话味道几特别,系几好食咁话。嘢饮方面佢就加 $10 饮「可乐」,都系消暑解渴之选啦。我哋仲叫咗两款小食嚟试,先试 $29 嘅「口水烧卖」,有 12 粒,非常够食,辣得嚟几惹味。另一款小食系试 $28 嘅「鲜炸墨鱼卷」,佢系腐皮卷𠮶只皮,非常脆口,正。埋单 $197,感觉唔错㖞。。。(地址:屯门井财街15号金铭大厦地下4号舖)@tanlotandessert#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #
(地址:屯门井财街15号金铭大厦地下4号舖)
@tanlotandessert
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am屯门区 #屯门 #兆康 #景峰 #叹捞 #禽叹捞 #自家龙眼水 #蟹叹捞 #可乐 #口水烧卖 #鲜炸墨鱼卷 #1am1474 #1ambackup