2024-02-27
是日星期二,兼且餐厅位于荔枝角工商业区之内,所以人流唔多,气氛恬静。不过我俾我发现到一个好抵嘅promotion,就系逢星期一有个主菜买一送一嘅优惠,即系半价㖞!真系要bookmark 低迟下再黎食过先得!🌗Signature Piggie(8”) $138舖头主打猪肉,就连薄饼都有一个以猪肉为卖点!Signature pizza 以番茄酱为基底,配料除左有一般嘅意大利香草肉肠、辣肉肠、火腿、红洋葱、水牛芝士、烤灯龙椒等以外,仲有手撕猪肉同炸猪皮!猪皮香脆为Pizza增加口感,手撕猪肉带淡淡烟熏味,略嫌手撕猪肉份量唔够多,饼底偏向似饼干,可以更加湿润。🌗Fried seafood bites酥炸海鲜拼盘内有常见嘅炸软壳蟹同炸虾,仲有比较特别嘅八爪鱼仔、青口同埋白饭鱼,炸物都炸得唔错,唔会有油膱味,不过青口略为有啲韧。店家为炸特配上柠檬🍋同莎莎酱,莎莎酱口味非常清新开胃,配炸物一流!🌖Snack Platter贪心嘅我就算只系两个人食都要多花款,snack platter 就啱晒我!一个拼盘有四只鸡翼、五件炸鱿鱼圈、四条骨嘅猪肋骨、四大块猪皮以及大量薯条~~鸡翼又大只又香脆,咬落仲咇晒汁
🌗Fried seafood bites
🌖Snack Platter
鸡翼又大只又香脆,咬落仲咇晒汁,猪皮厚身得黎超松脆,比起PIZZA 上嘅猪皮更大片更满足,识食一定系试呢个!猪皮同埋鱿鱼圈都系炸物,食多两啖点都会闷,好彩配有沙律酱、牛油果酱、BBQ 酱呢三款酱转换口味,不过我始终都系钟意seafood bites 嘅莎莎酱。