2024-11-24 323 浏览
呢度每一道菜无论系视觉上定系味道上都非常惊艳,系呢度庆祝纪念日定系朋友聚会都好啱,我用餐嘅体验系唔错嘅! 😲💓佢系属于日系暖色系嘅装横,环境都几优雅舒服,服务生态度亦都非常好~ 睇得出好用心经营,真系难得啊!唔讲这么多,大家睇下我点嘅几道菜:⊱烤香茅椰青西班牙五花肉⊰⭐⭐⭐⭐⭐打开我新世界嘅一道菜,五花肉色泽诱人,烤到肉质香脆可口,香茅嘅香味亦都完美渗入肉中,食起来非常酥爽。⊱大叶酱鱼生他他⊰⭐⭐⭐⭐新鲜粉嫩嘅刺身同金黄色嘅海胆放喺脆度刚好嘅烤吐司上,搭配特调嘅他他酱碰撞出独特嘅口感,十分过瘾。⊱柚子渎茄⊰⭐⭐⭐非常清新可口嘅小菜,从未想过柚子同蕃茄嘅混搭可以咁特别,晶莹剔透嘅蕃茄单睇都已经非常有食欲。⊱烧八爪鱼配蒜味味噌蛋黄酱⊰⭐⭐⭐⭐超肥美冕八爪鱼,每一口都非常香烧烤嘅味道,饱满且充满韧性,喜欢嚼劲嘅朋友们必点呢道

唔讲这么多,大家睇下我点嘅几道菜:

⊱烤香茅椰青西班牙五花肉⊰⭐⭐⭐⭐⭐

⊱大叶酱鱼生他他⊰⭐⭐⭐⭐