2023-12-20
本身喺车仔面控,周围找好食嘅车仔面,经过御海湾「忠仔面」,睇到餐牌内有好多款式拣,经典小食真喺好吸引呀!店内有很多怀旧装饰,地方寛敞又卫生,车仔面及小食价钱抵食,我同朋友都拣咗三𩠌车仔面。三𩠌车仔面 $44,额外加𩠌 $11,可另加$2 配台湾Q弹面,拣咗必食牛筋腩、墨鱼丸、珍宝蟹柳两条(8吋长) 、关东煮萝卜。牛筋腩软腍,浓郁牛肉味;墨鱼丸口感Q弹,关东煮萝卜用日式高汤煮过,好入味。另外,汤底点选猪骨清汤加腩汁,味道清甜; 面条挂满汤汁,好惹味!朋友同样点了台湾Q弹面,𩠌料喺必食牛筋腩、肥牛、蟹籽包心爆丸、长豆卜,yummy! 要点赞嘅BBQ鸡翼皮香肉嫩,鸡皮香脆,鸡肉嫩滑!小食拣咗韮菜饺同鲜虾云吞 (双并),韭菜饺皮厚薄适中,韭菜及猪肉馅料清甜带鲜香味道。点了最爱嘅即磨热咖啡、热柠蜜忠仔面地址:屯门海皇路23号御海湾地下5-7号舖
车仔面及小食价钱抵食,我同朋友都拣咗三𩠌车仔面。
要点赞嘅BBQ鸡翼皮香肉嫩,鸡皮香脆,鸡肉嫩滑!
点了最爱嘅即磨热咖啡、热柠蜜
忠仔面
地址:屯门海皇路23号御海湾地下5-7号舖