呢间楼上意式餐厅,将意大利菜结合日本元素,创造独特嘅fusion菜式✨餐厅楼底好高,空间感十足,上到去可以望到维园同海景;长梳化座位宽敞舒适,加上大玻璃窗,日头嚟到采光度好够都真系几chill🏙️晚上仲可眺望维多利亚景色🌃每枱放有小蜡烛,配合昏暗嘅环境,气氛浪漫有情调,好适合嚟约会或者庆生🫶🐂柚子汁牛肉他他 ($178)一款几开胃特别嘅前菜~柚子汁捞生牛肉,好开胃juicy🤤牛肉他他带有嚼劲,伴nuts同脆米纸一齐食,口感爽脆,整体感觉新鲜🤣🦀蟹肉烩意大利饭配炸软壳蟹 ($188)炸软壳蟹都几大只,炸粉厚薄适中非常香脆,食得到唔少蟹肉好满足😍Risotto整得好出色,饭粒湿润度控制得几好,口感唔会过硬,适合香港人口味~沾满蕃茄汁开胃不油腻,配搭啖啖蟹肉丝、炸软壳蟹,整体感觉鲜得嚟又口感十足,好满足呀🥰推荐!🥩9安士澳洲安格斯肉眼扒配寿喜烧汁 ($388)摆盘好精致🤩橙红色蛋黄好吸引!肉眼扒切好晒上碟,方便食用👍🏻点了Medium烹调得恰到好处,每件肉眼扒外层都煎得香脆,切开内里肉质粉嫩,仍然能够锁住肉汁~搭配寿喜烧蛋汁,提升甜度之余令肉眼扒口感更滑溜😍唔会有筋位咬唔开配菜都好丰富,有烧冬

🐂柚子汁牛肉他他 ($178)
一款几开胃特别嘅前菜~
蟹肉烩意大利饭配炸软壳蟹

🦀蟹肉烩意大利饭配炸软壳蟹 ($188)

🥩9安士澳洲安格斯肉眼扒配寿喜烧汁 ($388)
摆盘好精致🤩橙红色蛋黄好吸引!
配菜都好丰富,有烧冬菇、黄瓜、青瓜、红萝卜,清新解腻

🍵抹茶蕨饼提拉米苏 Matcha Tiramisu with Mochi ($88)
呢款tiramisu有别于一般餐厅做法,有啲惊喜🤩
表面洒满抹茶粉,酒香味冇咁重,反而多咗抹茶嘅味道,估唔到都夹🤣口感软滑绵密,而且中间加入蕨饼,增添烟韧口感好得意,感觉好新颖~

🍹Tropicana ($88)
Pineapple, Coconut, Citrus, Blue Curaçao
系Tiffany Blue嘅颜色
主要以菠萝、椰子、柠檬调制而成,饮落似乳酸,味道较甜同时酸度突出~等啲冰溶少少之后,整体甜度会刚刚好~

🍹Rosemary Berry Breeze ($88)
Lemon, Honey, Blue Curaçao Syrup, Sprite, Blueberry

蟹肉烩意大利饭配炸软壳蟹