阿叔为人好性急😅,咩都讲求快💨,行路快💨、做嘢快💨,连食嘢都成日俾人话快💨💨,所以日本嘅立食文化就啱晒我喇,唔使等太耐又可以食完快快走🏃🏻‍♂️!不过先旨声明,快并唔代表无质素,有时都真系可以「快、靓、正」!就好似呢间新登陆香港嘅日本过江龙立食寿司专门店🍣,拥有35年历史嘅佢喺日本都有几多分店,浅草、秋叶原、池袋、新宿等地区都会轻易揾到佢嘅足迹🐾。专门店好坚持每日鱼鲜海产🐟嘅品质,所以成日都会得到日本传媒高度嘅评价。今次香港好荣幸,能够成为佢哋首间嘅海外分店。新店坐落于启德新商场🛫,店内唔算大,采用开放式寿司吧台设计足足可容纳15个人。首次进军香港🇭🇰,设计师特别为专门店设计可收纳嘅櫈🪑,客人企耐咗觉得攰,都可以拎张櫈出嚟坐,真系细心又灵活嘅设计。☺️☺️☺️🍚三味吞拿鱼丼 ($248) 一款丼饭有齐赤身、中拖罗同大拖罗🐟,每款都有3大片,片片都好香鱼油味,自问系吞拿鱼控人士嘅你,就绝对唔可以错过喇!😋🍣火炙寿司盛合 ($248)盛合包括火炙过嘅带子、油甘鱼腩、拖罗同左口鱼,每款有2件。值得一赞系无论鱼生同饭粒嘅份量都唔少,虽然total 得8件,但食完都几饱架!😙下昼嚟到,午市套餐除咗包一款

🍣火炙寿司盛合 ($248)

下昼嚟到,午市套餐除咗包一款主食外,仲有沙律🥗、茶碗蒸🥚同阿叔好钟意、味道好浓郁嘅鲷鱼茶渍汤🥣。下次嚟开新商场行街食饭,大家又多一个好选择喇!