餐厅: LAB EAT Restaurant & Bar (T.O.P This is Our Place)
资讯:

【旺角闹市中的浪漫西餐厅🍷】星期五收工之后,约咗喺旺角返工嘅朋友,想静静地食饭倾吓计🗣️,最终决定试下呢间位于旺角地铁站楼上商场T.0.P嘅高质西餐厅😆。餐厅装修华丽舒适,配合柔和音乐,整体环境令人很放松☺️。而且餐厅有浪漫嘅空中花园平台🏡,一边观看闹市中嘅夜色🌃,一边品尝美食,好chill😍。新鲜生蚝🦪 因为怕腥,所以我一直唔钟意食生蚝,但朋友中意食就叫咗2只🤣。佢哋嘅生蚝系嚟自法国gillardeau~ 食落去海水鲜味足🌊,用柠檬🍋锁住生蚝鲜甜,蚝肉肥美结实,一啲都唔腥,再配上两款酱汁,味道好夹☺️。海胆多士 🍞 身为海胆迷嘅我,一定会叫呢个海胆多士🥰,满到泻嘅马粪海胆,加上香脆嘅小吐司,双重口感,海胆份量非常多😚,而且鲜味十足,入口即溶,好好食。美国极佳级牛肉眼扒 🥩 一睇就知份量十足,我哋叫咗5成熟,师傅火候控制得非常好🔥,牛扒煎得好香口,内𥚃既肉非常juicy,鲜嫩透红,有淡淡嘅炭烧味,肉脂肪嘅比例亦好好。而且伴菜薯皮🥔脆卜卜,香口又好食👍🏻。特色卡邦尼扁意粉 🍝 呢个卡邦尼酱汁系特制,用咗蛋黄同火腿煮成。香浓嘅蛋汁捞埋啲意粉非常creamy!☺️入面仲放咗大量烟肉!每一啖都可
【旺角闹市中的浪漫西餐厅🍷】

新鲜生蚝🦪

海胆多士 🍞

美国极佳级牛肉眼扒 🥩

特色卡邦尼扁意粉 🍝
呢个卡邦尼酱汁系特制,用咗蛋黄同火腿煮成。香浓嘅蛋汁捞埋啲意粉非常creamy!☺️入面仲放咗大量烟肉!每一啖都可以食到意粉同埋配料!口感非常丰富。不过唔知系咪食到尾,饱饱地,觉得有啲啲漏🤭。

法式开心果甜可丽薄饼卷 🥞
甜品方面,我哋叫咗开心果可丽卷。佢嘅外皮好柔软,而入面个陷系香浓嘅焦糖奶油再配上伴碟嘅蛋白脆脆同开心果碎,口感非常丰富,特别得嚟又好食👍🏻。

White Sangria 🥂
最后,我哋仲叫多杯white sangria。佢卖相非常吸引,酒味浓,但同时又带有水果🍇🍓嘅各种甜味香气,非常易入口😋 。

2023-04-25