2024-10-09
【油尖旺区】【极上冰室】尖东呢边啲餐厅转变得都几快,所以我呢个「1am红馆」系列其实长写长有。最紧要嘅一点系呢件事曾经得到过女同事嘅鼓励,即刻唔需要再讲啲乜,踏踏实实做好佢。嚟到漆咸道南嘅呢个位,之前系「爱上米线」嚟,某个情人节同经理哥食过,都好耐喇。而家变咗呢间冰室之后,就好似近代嘅装修设计咁,光猛得嚟带啲 cyber 感。我唔理啦,我都系入嚟食嘢嘅啫,睇某个网站见到应该系宣传过,不过我就自费嘅。平平哋叫个「常餐」,本身想叫沙嗲牛肉点知卖晒,雪菜肉丝都冇晒,唯有食佢哋啲叉烧啦。个 $58 嘅「蜜汁叉烧汤公仔面」,啲叉烧坚靱过我对女同事嘅爱,酱系几好但几鞋口。个「火腿奄列」唔差但唔够热,加 $8 嘅大「菠萝油」中规中矩。餐饮我加 $3 饮冻「香滑奶茶」反而可以,好过晒啲嘢食先。埋单 $69,非常平庸,可能食唔正佢哋招牌菜。。。(地址:尖沙咀漆咸道南41-45号其士大厦地下D号舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #food
(地址:尖沙咀漆咸道南41-45号其士大厦地下D号舖)
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am油尖旺区 #红磡 #尖东 #尖沙咀 #1am红馆 #极上冰室 #常餐 #蜜汁叉烧汤意粉 #火腿奄列 #菠萝油 #香滑奶茶 #1am1532 #1ambackup