2024-10-03 121 浏览
【油尖旺区】【海丰粉面】我呢段时间又开始积极返啲做「1am红馆」系列嘅餐厅,唔系好易被人以为我抛弃糟糠。不过呢排见少咗女同事系事实,搅到我成日心绪不宁,都要做返啲嘢㗎喇。咁喺漆咸道南𠮶边见到好多餐厅都系呢几年开嘅,本身谂住再食某一间点知佢已经执咗笠。见到呢间粉面店仲系屹立不倒就入去食啦,佢哋话自己最出名系牛腩同埋牛杂,就用 $55 叫咗碗「牛腩牛杂伊面」,咁咪乜都食到啰。佢哋啲牛腩都几正,煮得够腍,肥瘦又均匀,而牛杂就普通咗啲。而呢度有得食伊面,就放弃咗粗面食佢,都系唔错嘅。加 $20 转套餐有碟油菜同嘢饮,我叫嘅「通菜」同「冻豆浆」都唔错,有得拣通菜本身都系一个优势嚟。胃口大开之下用多 $35 要碗「净云吞牛丸」,牛丸有啲失望,云吞就正正常常咁,只能够讲碗嘢不过不失。用咗 $110 食呢餐,都系为咗影多啲相。。。(地址:尖沙咀漆咸道南83-85A号金德大厦地下B号舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #

(地址:尖沙咀漆咸道南83-85A号金德大厦地下B号舖)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am油尖旺区 #红磡 #尖东 #尖沙咀 #1am红馆 #海丰粉面 #牛腩牛杂伊面 #通菜 #冻豆浆 #净云吞牛丸 #牛腩 #牛杂 #伊面 #云吞 #牛丸 #1am1526 #1ambackup
2024-09-30