2024-12-02
【油尖旺区】【肥仔记面家】唔知点解喺尖沙咀真系周围都见到呢间嘢,第一次系喺土瓜湾食佢,都系正正常常水准嘅粉面店。之后就发现原来佢喺尖沙咀同尖东一带有几间,对我嚟讲最困扰嘅系唔知点形容佢。因为大家都知我用十八区来划分啲餐厅,间间都油尖旺区仲要喺晒尖沙咀。之前讲个土瓜湾𠮶间同埋近尖东𠮶间,今次呢间系喺金马伦道嘅。入去要谂吓食乜,因为佢个餐牌简单得嚟都好似几复杂,都要花啲时间度吓。结果都系拣咗 $32 嘅「凤城水饺粗面」,简单而粗暴嘅美味,我自己本身中意食呢两样嘢,佢中规中矩已经赢。食面加 $10 有冻饮,我拣「冻柠茶」走甜,正常水准。咁我点都想食多两样嘢凑多啲嘢畀大家睇,于是就点咗两碟小食,系各 $25 嘅「炸虾卷」同「瑞士鸡翅」,前者味道都可以嘅,后者唔叫鸡翼已经够衰,仲要难食𠮶吓弊。埋单 $92,我再冇意见啦。。。(地址:尖沙咀金马伦道17号地下A舖)呢间餐厅我写过其他分店嘅用餐体验以及食物,如果想睇,可以打以下 hashtag 搜寻返𠮶次嘅用餐体验记录:九龙城区:1am1151油尖旺区:1am1520(加连威老道)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatf
(地址:尖沙咀金马伦道17号地下A舖)
九龙城区:1am1151
油尖旺区:1am1520(加连威老道)
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am油尖旺区 #红磡 #尖东 #尖沙咀 #1am红馆 #肥仔记面家 #水饺粗面 #冻柠茶走甜 #炸虾卷 #瑞士鸡翅 #1am1587 #1ambackup