2023-06-28
【油尖旺区】【云南桂林过桥米线】以前尖沙咀好多宵夜食,而家好似冇晒咁。好大程度上都系贫穷限制选择,如果有钱啲,呢度都好多 bar 可以入去食少少嘢饮啲嘢咁。只不过如果讲正餐就少之又少,就算系 bar 𠮶啲,都可能会系厨房收咗工,得返小食咁。同道歉哥行到赫德道附近见到呢间,都真系冇乜选择喇,咁就唯有食呢间米线啦。本身冇预食米线嘅,所以都冇乜 idea,求其拣咗个 $47 嘅「黄酒鸡汤米线」,佢个餐牌声称系有红枣、鸡件、姜片同埋黄酒,但食落唔算好浓。而我本身仲加 $7 加咗𩠌,要「腩肉(微辣)」嘅,不过佢冇畀我,讲一声之后变咗另上,仲好,味道正常啦,咁样碗就变咗 $54 喇。道歉哥就叫咗 $35 嘅「小锅米线」,配个「腩肉(微辣)」做𩠌,辣度方面就要小小辣。而佢都有加𩠌,系 $7 嘅「鱼肉春卷」,咁就变咗 $42,佢话碗嘢都 okay 嘅。张单另外仲有 $14 系嘢饮钱,我饮「枝装豆浆」,道歉哥饮「罐装可乐」,都系咁啦,可以有咩突破。全单总共 $110,以求其队个宵夜嚟讲唔贵。。。(地址:尖沙咀赫德道5-9号德裕中心地下5-6号舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie
(地址:尖沙咀赫德道5-9号德裕中心地下5-6号舖)
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am油尖旺区 #尖沙咀 #尖东 #红磡 #1am红馆 #云南桂林过桥米线 #黄酒鸡汤米线 #腩肉 #小锅米线 #鱼肉春卷 #豆浆 #罐装可乐 #1am1061 #1ambackup