▪️有咩咁大件事要记实佢?因为实在太出色😍又价钱亲民,呢间新蒲岗新开海胆主题日本菜绝对系我近年最钟意嘅日本餐厅之选!!😍▪️海胆:嚟到海胆仔梗系要食下海胆😼先嚟系三色丼,无论系吞拿鱼蓉定系三文鱼籽都系超鲜甜,但海胆始终系重中之重👍🏻味道浓郁而鲜甜,绝对无拣错😋另一款系黑色成粒炭咁嘅熔岩海胆鱼饼,当然用嚟做馅嘅海胆无咁上等,比较淡味,但同个甜甜地嘅鱼饼好夹,又系大力推介👍🏻▪️寿司:真系全部都好食。首先要推介本人一向大爱嘅火炙左口鱼边,海胆仔做到完美入口即融,大推👏🏻👏🏻另外赤贝嘅爽甜,细池鱼嘅浓烈鱼味,同埋带子嘅厚滑鲜甜,都系一时之选😋▪️串烧:食咗四串,分别系和牛,牛舌,鸡肉棒同鸡肾😎和牛同鸡肉棒正路,而牛舌同鸡肾系超级好味😋牛舌口感扎实,调味用咗特别啲嘅香料,风味同出面食到嘅好唔同,好惹味;鸡肾同样系特别香料调制,但又保持到鸡肾本身嘅独特味道,烧得啱啱好🔥▪️其他:仲食咗甲罗烧同吉列生蚝,都系大爱推介❤️满满的蟹膏配多士食系一绝,而佢个吉列生蚝真系做到「生蚝」(因为炸蚝好常见系炸到入面干晒),所以好好味🤤▪️讲紧呢餐两个人$600左右就食咗咁多嘢,但以质素计我觉得比$700以上都好合理的👏🏻所以

▪️讲紧呢餐两个人$600左右就食咗咁多嘢,但以质素计我觉得比$700以上都好合理的👏🏻所以整体而言都真系我近年食过性价比最高嘅日本菜